КУРТИ ИЗНЕО СПИСАК ИМЕНА: Србима са севера КиМ црта мету на челу – означио их као “организаторе нереда”

У ПРИШТИНИ је почела ванредна седница скупштине привремених институција на којој се расправља о ситуацији на северу Косова и Метохије.

Премијер привремених институција Аљбин Курти искористио је седницу да таргетира Србе који живе на Косову и Метохији, наводећи списак њихових имена и оптужујући их за нереде у Звечану.

Курти је објавио је имена неких од људи за које је рекао да су главни организатори нереда на северу последњих дана.

Према његовим речима, главну улогу у организовању демонстраната имају „припадници нелегалне формације такозване „цивилне одбране“ и бивши припадници косовске полиције“.

„Ови протести су нам, упркос свој злоби, послужили да извршимо ваљане идентификације“, рекао је он у скупштини.

Одржавање ванредне седнице и подношење извештаја о ситуацији на северу од премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија затражиле су две опозиционе партије – Демократска партија Косова и Демократски савез Косова.

Ситуација у три општине на северу КиМ, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић ескалирала је када су тзв. специјалне јединице косовске полиције упале у општинске зграде 26. маја.

Срби од понедељка протестују и захтевају повлачење специјалаца, те да градоначелници Албанци изабрани на изборима које су Срби бојкотовали, не долазе у њихове општине и да буду ослобођени Радош Петровић и Душан Обреновић који су приведени протесту у понедељак у Звечану.

(Спутњик)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *