Делегација Поште Србије на Go Green конференцији у Талину

фото Пошта/Драгана Љумовић

Делегација Поште Србије узела је учешће на конференцији Go Green, која је у организацији ПостЕвропе одржана 12. јуна у престоници Естоније, Талину. Начин примене зелених технологија у Пошти Србије презентовале су директорка Функције набавки и одржавања Ана Дашић и вођа пројекта у Функцији поштанске мреже Драгана Љумовић.

Овом  приликом  презентовани  су  правци  спровођења  редукције  емисије  CO2  у  ЈП „Пошта Србије“, и најављена је уградња соларних панела у највећим логистичким центрима Поште Србије у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу. Такође, говорено је о електрификацији возног парка и зеленој достави (Green last mile delivery) која подразумева консолидацију  пошиљака  различитих  провајдера  курирских  сервиса,  доставу  пошиљака електро возилима до јавних пакетомата и паметних поштанских сандучића.

фото Пошта/Драгана Љумовић

Конференција у Талину заокружена је обиласком поштанског центра националног естонског оператера поштанско-логистичких услуга – OMNIVA и тестирањем електро возила, након чега је посађено дрво пријатељства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *