НИС добитник награде за најбољу друштвено одговорну кампању

Компанија НИС добитник је награде за најбољу друштвено одговорну кампању коју седму годину заредом додељује магазин „Diplomacy&Commerce“. НИС-у је награда додељена на свечаности у Народном музеју у Београду за кампању „Да се нове наде роде“ коју је компанија спровела током 2022. године.

У име компаније НИС награду је примио Вадим Смирнов, заменик генералног директора.

„Кампањом „Да се нове наде роде“ смо показали да НИС следи националне приоритете и да подржава заједницу у областима које су најзначајније за њен даљи развој и напредак. Наш слоган је „Будућност на делу“, а те будућности нема без деце. Надамо се да смо нашом кампањом допринели повећању видљивости ове теме од значаја за друштво у целини и нашом подршком допринели да нам се што више нових нада роди“, рекао је Смирнов.

Компанија НИС је награђену кампању „Да се нове наде роде“ спровела у складу са националним приоритетом – повећањем наталитета, а у циљу унапређења услова за рад здравствених установа у области репродуктивног здравља и пружања подршке паровима у процесу вантелесне оплодње. Tоком кампање „Да се нове наде роде“ НИС je укупно подржао 40 здравствених установа у више од 30 градова и општина у нашој земљи.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС

НИС-ова кампања „Да се нове наде роде“ иницирана је прошлогодишњим циклусом програма „Заједници заједно“ који компанија спроводи већ 15 година заредом у сарадњи са партнерским градовима и општинама широм Србије. Средства у износу од 118,5 милиона динара у оквиру програма „Заједници заједно“ усмерена су на набавку специјализоване медицинске опреме и опремање здравствених установа на свим нивоима здравствене заштите које се баве репродуктивним здрављем у циљу благовремене дијагностике и лечења, као и на суфинансирање трошкова паровима у процесу вантелесне оплодње.

Кроз кампању „Да се нове наде роде“ компанија је пружила подршку и породилиштима у мање развијеним општинама на југу и истоку Србије, тако што је за осам породилишта обезбедила средства за набавку неопходне медицинске опреме. За крај кампање, НИС је даровао и 225 вредних поклон пакета, како би пожелео добродошлицу за по 15 прворођених беба у 2023. години у 15 породилишта у Србији.

„Diplomacy&Commerce“ награде уручују се појединцима, компанијама и организацијама који се истичу у хуманитарном раду, друштвено одговорном, одрживом пословању и еколошким пројектима, дигитализацији и бизнис иновацијама, развоју уметности и културе, као и унапређењу билатералне сарадње, привредног амбијента, услова пословања и друштва у целини. Награде су ове године уручене у 20 категорија, а поводом седмог рођендана овог магазина. Чланови жирија били су истакнути представници пословног, културног и јавног живота у Србији, на челу са Марком Чадежом, председником Привредне коморе Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *