ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ТРАМПА САДРЖИ ВИШЕ ОД 30 ТАЧАКА:Први пут у америчкој историји се садашњи или бивши председник суочава са кривичном пријавом

ВЕЛИКА порота на Менхетну подигла је оптужницу против бившег председника САД Доналда Трампа због новца који је наводно тајно исплаћен звезди филмова за одрасле Сторми Данијелс. То је први пут у америчкој историји да ће се садашњи или бивши председник суочити са кривичном пријавом.

Трамп се суочава са више од 30 тачака оптужби. Позивајући се на више извора, Си-Ен-Ен је јавио да ће се Трамп у уторак појавити на суду.

Окружно тужилаштво на Менхетну оптужило је Трампа у вези са његовим наводним подмићивањем звезде филмова за одрасле Сторми Данијелс током председничке кампање 2016. године, да би ћутала о њиховој наводној сексуалној вези.

Према оптужници, Трамп је наводно преко некадашњег адвоката Мајкла Коена исплатио 130.000 долара Данијелсовој крајем октобра 2016, неколико дана пре председничких избора, да не би изнела у јавност да је била у наводној афери са Трампом деценију раније.
Коен је прво тврдио да је тај новац сам дао, а не као донатор Трампове изборне кампање, да би касније рекао како је то учинио у договору са Трампом. Коен је касније осуђен на основу осам тачака оптужнице, између осталог и због кршења закона у вези са финансирањем политичких кампања.

Трамп је негирао да је имао аферу са Сторми Данијелс, а оптужницу против њега је назвао „политичким прогоном и мешањем у изборе на највишем нивоу у историји“.

Републикански сенатор Линдзи Грејем рекао је да републиканци неће попустити и да ће се цео случај завршити тако што ће Трамп победити на суду и на изборима.

 – Покушавају да униште Доналда Трампа јер га се плаше на изборима – истакао је Грејем.

Иначе, неколико сати након што је њујоршка велика порота подигла оптужницу против Трампа, полиција је била распоређена испред улазне капије окружног тужиоца на Менхетну
У међувремену, на оближњем мосту окупило се неколико десетина људи у знак подршке Трампу.

Један коментар

  1. Славко Z

    Све је почело од Регана који је изрекао ону чувену реченицу која постаје синтагма САД:
    “Оружје ваљда постоји да би било употребљено”. То практично проводи Клинтонова
    камарила која иде корак даље и без одлуке СБ/УН улази у агресију према СРЈ (Србији).
    При том је Клинтон био још као сенатор правосудно осуђен као силоватељ своје службенице
    Поле Џонс. У ствари Клинтон је парадигма политике САД а Бајден је само настављач али
    под строгом контролом клинтониста. И сви који им се супроставе бивају уклоњени не
    бирајући средства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *