НОВИ КОНЦЕПТ РУСКЕ СПОЉНЕ ПОЛИТИКЕ: Путин потписао кључни указ, потребно прилагођавање ситуацији

Руски председник Владимир Путин потписао је указ о новој верзији Концепта спољне политике Руске Федерације.

“Кардиналне промене у свету захтевале су озбиљно прилагођавање спољнополитичког концепта Руске Федерације и других докумената”, истакао је председник на састанку са сталним члановима Савета безбедности.

Путин данас присуствује седници Савета безбедности посвећеној новој верзији Концепта спољне политике Руске Федерације, коју представља руски шеф дипломатије Сергеј Лавров. 

Председник је истакао да ће нови концепт спољне политике послужити као добра основа за даљи рад у области међународних послова. Нови спољнополитички концепт Руске Федерације назвао је уравнотеженим документом који ће чинити основу даљих акција Руске Федерације.

Лавров: Елиминација доминације САД

Руски шеф дипломатије је истакао, да како би олакшала прилагођавање светског поретка реалностима мултиполарног света, Русија намерава да јој приоритет буде елиминисање доминације Сједињених Држава и других непријатељских држава.

Он је говорећи о ажурираном концепту руске спољне политике, рекао да њена логика одражава револуционарни напредак у међународним пословима.

“Логика документа, као што сте поменули, Владимире Владимировичу, одражава променљиву геополитичку реалност, заправо револуционарне помаке на спољној контури, који су добили видно убрзање са почетком Специјалне војне операције”, рекао је Лавров.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *