ГЛЕДАМ, СЛУШАМ, ПИШЕМ… Година зеца или лудило мозга

Уз дужно поштовање према будистичкој, као и свакој другој традицији, тешко је поверовати у њено предсказање године у коју смо управо загазили (време „стабилизације у свим сферама живота“!). Јер оно што се ових дана дешава у свету је чиста шизофренија, или како би наша деца рекла: лудило мозга!

Према будистичкој традицији, свака година има симбол – једну од 12 животиња, као и свој природни елемент – воду, ватру, земљу, метал или дрво. Одлазећу 2022. годину, годину тигра, ове 2023. смењује година зеца. Заменик шефа Будистичке традиционалне санге Русије за Северозападни федерални округ, лама Буда Бадмајев објашњава да ће 2023. година бити потпуна супротност претходној. Зец је тиха и мирна животиња, што говори о стабилизацији у свим сферама живота. „Зец доприноси свим могућим везама и уједињењу – то могу бити, на пример, окупљања у уском кругу, али и много масовнији догађаји. Треба ставити акценат на пријатељство и сарадњу, тада ће се све постепено исправити“, уверен је Бадмајев.
Уз дужно поштовање према будистичкој, као и свакој другој традицији, тешко је поверовати у овако предсказање године у коју смо управо загазили. Јер оно што се ових дана дешава у свету је чиста шизофренија, или како би наша деца рекла: лудило мозга! Тешко је поверовати да је пред нама „зец“, тиха и мирна животиња, као и стабилизација у свим сферама живота. Поготово што не знамо да ли ћемо ујутру осванути у једном комаду, с плавим небом и жутим сунцем, или зеленим сунцем и ултраљубичастим небом, које ће нам слати зраке пуне радијације, док ће нам на телу израстати шаргарепе, а из ушију џиновске бордо руже. Срећан Осми март!
Има ли икаквог система у тој шизофренији, лудилу мозга тзв. Колективног запада, или све то што чине јесте једна велика смртоносна импровизација њихових администрација, менталних болесника, уживалаца огромних примања из буџетске касе пореских обвезника широм Западне Европе?
Председник Русије Владимир Путин оптужен је од стране некаквог Међународног кривичног суда у Хагу (оптужницу је прочитао на телевизији један бескрајно ружан човек, такорећи наказа, ваљда им је то портпарол) за спасавање више хиљада мајки и деце из Украјине и њиховог пребацивања с ратишта на мирно, топло и безбедно место у Русији, уз редовне оброке и одржавање личне хигијене. Међутим, формулација дотичне менталне установе гласи другачије: „Међународни кривични суд издао је налог за хапшење руског председника Владимира Путина за ратне злочине почињене у Украјини – депортацију украјинске деце у Русију.“ Осим налога за хапшење Путина, издат је налог и за хапшење његове комесарке за права деце Марије Алексејевне Лвове Белове (која је, иначе, усвојила 15-годишњег дечака из Маријупоља), такође због противправне депортације украјинске деце из окупираних подручја Украјине у Руску Федерацију. Узгред, брат председника МКС у Хагу, неколико недеља пре подизања оптужнице против председника Путина, „случајно“ је ослобођен из затвора, у коме је служио казну због – педофилије!
Разуме се, научна је фантастика да се жеље овог назовисуда икада остваре. Ипак, није суштина у томе. Не могу да разумем председника Америке Џоа Бајдена (оног који се, понекад, рукује с ваздухом) зашто тера земље Европске уније да га слепо следе, као стадо овчица у намери да на све начине сатерају у ћошак председника Русије и целу Русију? Има ли кога да му објасни (заправо не њему, јер је само фигурица, не нарочито стабилна на степеницама при улазу у авион) да је то самоубилачка мисија? Или тој фамозној „дубокој држави“ да је понижавање Русије, коме нема краја још од Стаљинове смрти, очајнички чин који ће, засигурно, уништити Европу, готово целу Америку и мањи део Русије – по принципу ко брже притисне „црвено дугме“? Какво је то лудило мозга? Зар ти клинци и тинејџери не заслужују да живе, ако је већ одраслима доста свега? Немогуће је да и та фантомска „дубока држава“ не зна да под кишом нуклеарних пројектила ни прича о „златној милијарди“ – не пије воду?
Најзад, о каквој депортацији они говоре? Шта је са спаљивањем живих људи, проруски оријентисаних, 2. маја 2014. године у Одеси? Шта је са стрељањем руских ратних заробљеника у овом рату у Украјини, о коме ћути цео тзв. Колективни запад, иако се тај монструозни видео могао видети на свим телевизијама света? Или с видеом од прошле недеље, у коме украјински војник коље руског заробљеника, који испушта последње крике живота, називајући га „руском свињом“, односно „орком“ из познатог филмског серијала „Господар прстенова“? При чему је „орк“ синоним за биће од блата које неизоставно треба убити, свуда и на сваком месту! Ко је толику доктрину мржње према руском човеку, православљу, руској култури, науци и традицији – усадио у такве изопачене украјинске умове?
Па, зна се: онај исти који забрањује Достојевског, Чајковског, Тургењева… Онај који је забранио руске плаве мачке!
За такве ретарде постоји само један начин. Није баш хришћански, још мање будистички, али нужан јесте. „Ко тебе каменом“ – ти њега „сарматом“. Старозаветни Мојсијев Бог би то разумео. За овог, Исусовог, не знам.
Да ли ће ово заиста бити година зеца? Тешко.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *