Алиса Марић на челу секције за рад с младима и бесплатне школе шаха за децу

Пoшта и Шаховски клуб ПТТ позвали на играње шаха

У новом турнирском простору у Палмотићевој 2, који је обезбедила Пошта Србије, одржана је промоција Шаховског клуба ПТТ Београд где су представљени програм, активности и планови за наредни период. Промотори шаха у Пошти Србије и Шаховском клубу ПТТ Београд – шахисткиња Алиса Марић, в. д. директора ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић, председник Шаховског савеза Београда Андрија Јоргић и Срђан Смиљковић, председник Шаховског клуба ПТТ Београд – на играње шаха позвали су запослене у Пошти, чланове њихових породица, децу, омладину и друге заинтересоване.
„Желимо да нашем колективу и широј јавности поново поручимо да пословодство Поште Србије снажно подржава бављење спортом, што је део наше друштвено-одговорне мисије и деловања. Заједничким снагама наставићемо да утичемо да различите спортске активности буду подједнако доступне свима, промовишући бављење спортом од најранијег до зрелог доба, и шах као изузетан избор за децу и омладину са бројним користима за њихов развој. Како традиција играња шаха у нашем предузећу постоји већ скоро 90 година, одлучили смо се за стварање свих неопходних услова да шаховску традицију у Пошти подигнемо на виши ниво. Помоћи ћемо амбициозне планове управе Клуба, ставили смо на располагање простор у самом центру града, а подржаћемо и скоро оснивање секција широм Србије”, рекао је Зоран Ђорђевић, в. д. директора Поште Србије.


Алиса Марић је изјавила: „Шах постоји врло дуго у клубу ПТТ Београд, али су недостајале праве просторије где би се шахисти окупљали и спроводили своје активности. Од данас је то ово лепо уређено место, прилагођено потребама шахиста. У плану је доста тога, као што је шаховска школа за најмлађе, организација различитих турнира и мечева и других шаховских догађаја. Драго ми је да је руководство Поште са директором Зораном Ђорђевићем препознало вредности шаха и дало пуну подршку да се активности спроведу.”
„Шаховски клуб ПТТ Београд забележио је импресивне успехе од оснивања 1935. године. Клуб се такмичи у мушкој и женској конкуренцији у другој лиги, а сада има нове и офанзивне планове. Алиса Марић, велико име српског шаха, помоћи ће нам у раду са женским тимом и са најмлађим категоријама и почетницима, на чему посебно стављамо акценат. Како бисмо широки круг заинтересоване деце привукли и мотивисали да науче да играју шах и определе се за играње у живом директном контакту, а не у виртуелном надметању са рачунаром, обезбедићемо бесплатну школу за почетнике. Они који већ играју шах, биће у прилици да оплемене и унапреде знања у секцијама нашег клуба које су отворене за све запослене у Пошти и чланове њихових породица, као шахисте из шире друштвене заједнице које позивамо да се прикључе”, рекао је Срђан Смиљковић, председник Шаховског клуба ПТТ Београд.
Промоцији су присуствовали чланови управе ШК ПТТ Београд и најмлађи чланови који су исказали задовољство због новог комплетно опремљеног простора за њихове активности и одигравање турнира.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *