ТУКУ, КАМЕНУЈУ И ПУЦАЈУ НА НАШ НАРОД СВАКИ ДАН: Интензивирани напади на Србе на Косову и Метохији, нарочито у мешовитим срединама на северу

СЕРИЈА напада на Србе на Косову и Метохији настављена је и протекле седмице, а у четвртак увече у мултиетничком насељу Суви До каменовано је возило којим је управљао Саша Блажић.

Како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију, Блажић срећом није повређен, а на аутомобилу је причињена материјална штета. Како је испричао за медије Блажић, он је успео да побегне и дође до своје зграде у Сувом Долу, али је барем десетак каменица погодило аутомобил.

– Блажић је возио аутомобил са регистарским ознакама Kрагујевца, што недвосмислено указује да је нападнут јер је Србин – навела је Канцеларије за КиМ и додала да је примећен повећан број инцидената у којима су жртве Срби који живе у мултиетничким срединама, посебно у Сувом Долу.

У саопштењу се истиче и да то јасно указује да косовски полицајци с југа, који су бесправно распоређени у мултиетничким срединама на северу KиМ, нису ту да би бранили Албанце, већ да би омогућили несметане нападе на припаднике нашег народа. И док Блажић истиче да као бивши припадник косовске полиције никада ни са ким није имао проблема, из Канцеларије за КиМ опомињу да је пре само неколико дана у Сувом Долу претучен дечак Лазар М. (15), којег је неколико Албанаца оборило и шутирало на улици, док је у четвртак непознати Албанац испалио више хитаца у ваздух.

– То показује да присуство припадника косовске полиције стимулативно и охрабрујуће делује на албанске екстремисте – закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Лазар М. Фото приватна архива

Мештани у мултиетничком насељу Суви До у северној Митровици истичу да се осећају уплашено и узнемирено јер су данима изложени притисцима и претњама од стране Албанаца. Додају да су инциденти учестали, а виновници остају углавном некажњени, што је још један разлог да свакодневно страхују за своју и безбедност свих чланова породица.

 
 

 

УЛАГАЊЕ У ОСТАНАК И ОПСТАНАК

ДЕЧАНСКА виница и манастир Зочиште добили су, захваљујући подстицајним средствима и пројектима, значајну помоћ за оснаживање својих економија, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Дечанској виници у Великој Хочи уручена је пчеларска опрема, као и кошнице и ројеви, уз прекопотребни виљушкар. Манастир Зочиште добио је воћарски трактор са приколицом.

– Свако улагање у Косово и Метохију је улагање у наш останак и опстанак на овим просторима – истакао је заменик директора Канцеларије за КиМ Веселин Кочановић.

Д.Зечевић, “Вечерње новости”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *