ПРИШТИНА СЕ НАОРУЖАВА: После пуцњаве на Србе, нова улагања у тзв. Косовске безбедносне снаге

НАКОН серије напада на Србе са Косова и Метохије и у дану када је специјална јединица РОСУ пуцала на двојицу Срба, министар одбране лажне државе Арменд Мехај најавио је нова улагања у наоружавање тзв. Косовских безбедносних снага.

Мехај је на свом Фејсбук налогу написао да ће “2023. година бити година јачања КБС, улагања у опрему и у подизању стручног оспособљавања”. Додао је да ће јачање КБС допринети миру и стабилности у региону и шире.

– У заједничкој радионици са министрима и владиним кабинетима у организацији кабинета премијера, представио сам главна достигнућа Министарства одбране током 2022. године, али и планове за 2023. годину. Ову веома важну годину у смислу доношења Стратегије одбране, концепт резерве, проширење сарадње са партнерским државама, али и реализацију бројних капиталних пројеката, који ће допринети укупној организацији Косовских безбедносних снага на највишем професионалном нивоу – рекао је Мехај.

Да Приштина не одустаје – и то уз здушну помоћ покровитеља независности лажне државе, од стварања “војске Косова” – показују и огромна издавања за наоружавање и обучавање КБС. Тако је буџет ѕа КБС ове године повећан за чак 20 одсто у односу за претходну, и износиће 123 милиона евра.

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти недавно је саопштио је да је у КБС током протекле године регрутовано 820 младих војника и 30 кадета, те да је у току регрутација 612 активних и 388 резервних припадника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *