ПРИПАДНИЦИ РОСУ ПУЦАЛИ НА СРБЕ: Изрешетали аутомобил, тешко повређена једна особа

ПРИПАДНИЦИ специјалне јединице полиције тзв. Косова РОСУ пуцали су данас око 11.30 часова код нелегалног пункта на Бистричком мосту на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић на возило у којем су се налазила два Србина, саопштио је Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ.

Том приликом рањен је Миљан Д. док је његов сувозач Душан С. пуком срећом прошао без повреда, док је читав аутомобил изрешетан.

Миљан Д. је погођен у пределу левог грудног коша и има прострелну рану с којом је транспортован хитно у болницу у Краљеву.

– Припадници Куртијевих Росу специјалаца пуцали су на српско возило и Србе у њему рафалом само зато што нису желели да дозволе да их без икаквог основа и и разлога Росу малтретира. Куртијеви специјалци Росу немају шта да траже на северу КиМ, као и на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са ког свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази – истакао је Петковић.

Он подсећа да Београд од почетка присуства специјалаца Росу на северу упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају наш народ у покрајини, што се данас и показало.

– Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу КиМ – закључио је Петковић.

2 коментара

  1. Prisustvo ROSU na severu Kosova je nelegalno.
    Zasto Srbija po principu reciprociteta ne preuzme takodje nelegalnu akciju i ne posalje svoje snage na sever?

  2. Јелена Јовичић

    Не зна Вучић шта је реципроцитет! Да је знао, не бисмо били у оваквој замци!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *