НИС уручио поклон пакете за 225 прворођених беба у 2023. години

 

Компанија НИС је под окриљем националне кампање „Да се нове наде роде“ уручила 225 поклон пакета за прворођене бебе у 2023. години у 15 породилишта у Србији. Данас је у знак добродошлице предато 15 пакета за 15 прворођених девојчица и дечака у породилишту у Лесковцу. Ове вредне поклоне, који садрже производе домаћих компанија, као и пелене за једнократну употребу, мајкама су уручили представници компаније НИС у породилишту Опште болнице у Лесковцу.

Поклон пакете са производима који су неопходни мајкама и бебама по изласку из породилишта, добило је и по 15 прворођених беба у породилиштима у Врању, Зајечару, Крушевцу, Бору, Ћуприји, Параћину, Књажевцу, Сремској Митровици, Ужицу, Пироту, Лозници, Шапцу, Вршцу и Ваљеву. Велики допринос овој празничној акцији дали су чланови Клуба волонтера компаније НИС који су донирали пелене за једнократну употребу и потрудили се да поклони на време стигну до свих одабраних породилишта.

Уручењу поклона присуствовали су др Слађана Стојановић, начелница Службе за гинекологију и акушерство Опште болнице Лесковац и Горан Стојилковић, заменик генералног директора НИС-а за петрохемијске послове.

„Желела бих да захвалим компанији НИС на поклону прворођеним бебама. У пакетићима које добијају родитељи је све оно што је потребно бебама у првим данима након изласка из болнице и мислим да свака мама може да буде задовољна. Ово ће много значити мамама и оне су се већ обрадовале поклонима. Хвала компанији НИС на овом лепом пројекту“, рекла је Слађана Стојановић током поделе поклона.

Горан Стојилковић, заменик генералног директора НИС-а, захвалио је породилишту у Лесковцу на учешћу у кампањи компаније НИС „Да се нове наде роде“.

„Ову кампању спроводимо на националном нивоу и гинеколошко-акушерска клиника у Лесковцу је једно од 15 породилишта које ћемо посетити и у којима ћемо донирати укупно 225 пакетића које смо спремили за прворођене дечаке и девојчице. Оно што је важно је да ми пажљиво слушамо и пратимо потребе локалних заједница, па је ово један од пројеката какве НИС спроводи још од 2009. године и у које смо од тада укупно уложили више од 4,2 милијарде динара. Ми ћемо и у наредним годинама наставити са подршком заједници“, истакао је Горан Стојилковић.

Приликом доделе пакетића мајке прворођених беба у 2023. години у Лесковцу захвалиле су компанији НИС, као и запосленима ове компаније на поклонима и похвалиле садржај пакета који су примиле, истакавши да је реч о значајној подршци.

Да је компанија НИС током 2022. године била потпуно посвећена теми унапређења репродуктивног здравља, као и повећању наталитета у нашој земљи, говори и чињеница да је у оквиру кампање „Да се нове наде роде“ укупно подржано 40 здравствених установа у више од 30 градова и општина у нашој земљи.

Од тога је, само у оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно“, компанија НИС донирала 118,5 милиона динара у 13 партнерских градова и општина у Србији. Донирана средства усмерена су за набавку савремене опреме за 20 здравствених установа на свим нивоима здравствене заштите које се баве репродуктивним здрављем, као и суфинансирање трошкова паровима који су у процесу вантелесне оплодње. Поред тога, компанија је подржала осам породилишта у мање развијеним општинама на југу и истоку Србије, тако што је за ове установе обезбедила средства за набавку неопходне медицинске опреме.  На тај начин НИС је дао свој допринос теми од националног значаја – да нам се у наредним годинама роди што више нових нада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *