НИС: на пумпама се налази минимална количина готовог новца

Поводом разбојништва које се догодило 16. јануара у вечерњим сатима на „НИС Петрол“ бензинској станици у улици Миријевски булевар у Београду, НИС саопштава да је у претходним годинама компанија предузела низ пословних и безбедносних активности које су за резултат имале да се количина готовог новца који се налази на бензинским станицама сведе на минимум, првенствено због повећања безбедности како запослених, тако и потрошача.

Наиме, на бензинским станицама НИС-а, поред најсавременијих техничких  и безбедносних средстава заштите на објектима, постоје и такозване „дроп касе“ за готовину, којима не могу да приступе ни запослени, нити посетиоци објекта. Такође, НИС је протеклих година радио у великој мери на увођењу бројних услуга које смањују потребу плаћања горива, роба и услуга готовим новцем, попут опција безготовинског и картичног плаћања, као и инстант плаћања уз помоћ мобилних телефона. Све ове активности довеле су до значајног смањења циркулације готовине и имале су за последицу да се у сваком тренутку на НИС бензинским станицама налазе минималне расположиве количине готовине.

Као компанија која изузетно брине о безбедности својих запослених и потрошача, НИС је пружио сву неопходну подршку Министарству унутрашњих послова у вези са поменутим разбојништвом и наставиће да сарађује са надлежним државним органима у расветљавању свих аспеката овог случаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *