КУРТИЈЕВИ НАПАДИ НА ЗСО ВРХУНСКИ ЦИНИЗАМ: Срби воде борбу за голи опстанак

Насиље које приштински режим предвођен Аљбином Куртијем чини над српским народом на Косову и Метохији најснажнији је аргумент у прилог становишту да је Заједница српских општина неопходност и услов опстанка нашег народа у покрајини, навео је у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

 

Он је оценио да је разумљив Куртијев отпор захтевима да се ЗСО формира у складу са надлежностима које јој припадају, према договорима постигнутим у Бриселу, јер је Заједница управо и замишљена као средство одбране од самовоље и шовинизма албанских политичара у Приштини.

“Негација воље српског народа, гажење његових права, физичко и правно насиље јесу ендемске појаве на Косову и Метохији, а проблем је могуће решити само суштинском променом односа Приштине према дијалогу и постигнутим споразумима. Не може бити аргумената против Заједнице српских општина, посебно не у тренутку када се на Србе и њихову децу готово свакодневно насрће и пуца, и посебно не од човека који је главни инспиратор и идеолог тог насиља”, истакао је Петковић.

Он сматра да су Куртијеви напади на ЗСО врхунски цинизам и истиче да борба српског народа није “натезање око некаквог амандмана у јавној расправи”, већ је то борба за голи опстанак.

“Уосталом, Куртијева политика је сама по себи негација права и најогољеније насиље и то што се он данас крије иза натегнутих језичких конструкција само је још један доказ његове бескрупулозности и политичког безобразлука. Јасно је да је Куртијева шовинистичка идеологија претња миру и стабилности и зато је формирање ЗСО, онако како је то договорено у Бриселу, насушна потреба опстанка и останка српског народа на Косову и Метохији”, нагласио је Петковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *