ВУЧЕВИЋ: Подижемо број специјално обучених војника са 1.500 на 5.000, разбиће у парампарчад лоше жеље

 

Министар одбране Милош Вучевић, истакао је да Војска Србије има велика планове за наредну годину, а тиче се броја обучених кадета.

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је да су синоћ генерал Мојсиловић, начелник Генералштаба Војске Србије и он добили задатак, налог од председника Републике као врховног команданта да Војска Србије до краја 2023. године подигне број припадника специјалних јединица Војске Србије, односно оних који ће бити посебно обучени у саставу Војске Србије, са 1.500 на 5.000.

– Да Војска Србије има 5.000 врхунски обучених и припремљених војника, подофицира и официра који су завршили најмодернију, најсавременију обуку, тренинге, теоријску и практичну наставу, који имају најсавременије наоружање и војну опрему и који су спремни да бране отаџбину, изврше сваки задатак у сваком тренутку и на сваком делу наше територије.

Тих 5. 000 војника биће спремни да одговоре на све изазове са којима се суочава наша отаџбина.

– Тих 5.000 специјално обучених војника Војске Србије биће најснажнија песница која ће разбити у парампарчад лоше жеље и циљеве оних који не воле нашу државу и који желе да науде нашем народу и нашим грађанима. И Војска Србије и Министарство одбране ће испунити тај задатак који нам је дао председник Републике и до краја 2023. имаћемо многоструко боље плаћене припаднике тих специјалних јединица, још боље опремљене, још боље обучене, да буду увек на висини задатка да чувају отаџбину Србију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *