Председник потврдио да иде у Тирану – Борићу се у интересу нашег народа!

На полигону у Никинцима одржана је војна вежба припадника Војске Србије, у присуству председника Србије и врховног команданта оружаних снага Александра Вучића.

Вежби је присуствовао и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Приказани су не само дронови за извиђање терена, већ и беспилотне летелице које могу да носе убојна средства.

Вучић је данас, након присуствовања војној вежби, рекао да је задовољан приказаном опремом и њеним могућностима.

– Видели смо како делују безпосадне, беспилотне летелице, беспосадне, роботизоване машине. Видели сте нешто што нисте могли да видите у нашој земљи до сада – казао је Вучић новинарима.

 
 

Он је додао да су по први пут могли да се виде “обад”, “врабац” и “пегаз”, који је наводио наше “орлове”, а они непогрешиво погодили своје циљеве.

– Више не тучемо насумично, можемо да погађамо врло прецизно и дању и ноћу – објаснио је он.

Вучић је рекао се наша земља покушава развијати и са приватним сектором беспилотне летелице.

– Видели сте малог “Милоша” како је једнократним, ракетним бацачима зољама све погодио. Добро је да то све видимо, јер морамо брзо да радимо, да напредујемо јер је важно да у сваком тренутку земљу зашитимо и сачувамо, као и да што више људских живота сачувамо – истакао је он.

Вучић је казао да ће УТВА морати да прави беспилотне летелице, и да се нада да ће од априла кренути серијска производња.

 
 

– Наручили смо много дронова “камиказа”, и почињемо сада да их правимо. Верујем да ћемо са приватним сектором моћи, ако се све то „утегне“ и поправи, да направимо добру сарадњу и добар посао за нашу војску – закључио је он.

Одлазак у Тирану

– Разговарао сам са Аном, са пријатељима, ја немам проблем, то није питање моје сујете, ја се десет и по година трудим да увек водим рачуна о свему, некада вас просто преузму емоције, када више не знате шта да учините, када вам неко већ месецима производи кризе – рекао је Вучић о одласку у Тирану. 

– Ја са тим морам да живим. Све што сам рекао било је истинито. На путу у Тирану биће доста добрих ствари за наше грађане. Многе добре ствари које се на том путу налазе. За мене је тешко када је реч о КиМ да разумем тај језик о “обе стране”, а ми ништа нисмо урадили. Нисам сигуран, али свакако ће некакве користи бити од мог одласка у Тирану. Уколико не бих отишао, сигурно би било велике штете за нашу земљу. Иако је тема Западни Балкан, и причаће о санкцијама Русији, можда су моји сарадници у праву када кажу да је боље да бар један одговор чују – навео је председник.

– Нисам неко ко није у стању да прихвати да је погрешио, зато је важно исправити то, макар то била само тактичка процена. Пред нама је тешко време, ко год мисли да ће неко да нас остави на миру по питању Косова, неће. Ни овај из Приштине који ништа друго не раде, осим што по седам дана седе и чекају да смисле неку нову лудост не би ли Србима напакостили и не би ли изазвали неку нову кризу, или ови што мењају тактички мишљење. Важно је да будем тамо. Велике силе не мењају своје ставове и они ће желети да Србија на овај или онај начин или пусти Косово у Уједињене нације или да их признамо. Онда ће рећи да је фантастичан уступак да не дође до међусобног признања, него само да их пустимо у Уједињене нације. То су трикови за малу децу – као кад смо као мали играли кликере на трокише, да ли си се упецао или ниси. Тако и они мисле да са нама могу да се играју као да нисмо озбиљна, слободна и независна држава. Али таква су правила игре – сувише смо ми мали да бисмо могли да променимо цео свет, али смо довољно поносни и снажни да своју земљу сачувамо – рекао је председник.

Председник је истакао да ће у Тирани имати посебне билатерале са холандским и белгијским премијером, што је за њега било изненађујуће. 

– Када разговарате са Холанђанима и Белгијанцима, то је несумњиво од изузетног значаја за нашу земљу. 

Навео је да ће разговарати и са Макроном, са којим је размењивао и поруке на ову тему, и са свима осталима. 

– Знамо у шта ће то да се претвори. Главна тема ће да буду санкције, да нису санкције било би Косово. Онда када додате Вјосу Османи, Мила Ђукановића или друге из региона, можете да мислите како ће то да буде угодна ситуација за Србију. Живот је борба и да плачемо и кукамо нема разлога – навео је председник. 

Оценио је да је данас био важан и леп дан јер смо видели колике су наше способности и могућности. 

– Ја сам задовољан. Мислио сам да смо још у већем заостатку. Ратовање се изменило, рат је све изменио. Када видите ове мале дронове, не можете да га видите а камоли га да погодите. Да је нама дошло оно што је требало да дође, не бисмо имали проблема никаквих. 

“Бринем шта ће да буде наредне недеље”

– Ми то називамо део унутрашње трговине, за њих увоз и извоз. Као што видите, то је потпуно нормално да људи у Приштини, Пећи, Призрену имају највеће потребе за производима из централне Србије. Ми имамо такође потребе за њиховим производима, ми желимо да купујемо сировине са територије Косова и Метохије, немамо проблем са тим. Ја мислим да је то најбоље јер то спаја и везује људе, спречава постојање свих баријера између људи. Не разумем зашто то Куртију смета, плашим се да за то никада неће бити заинтересован. Ово се дешава без његове воље, вољом привредника једних и других, вољом обичних људи које увезују интереси. Не мора да буде то никаква љубав већ интереси. Бринем шта ће да буде наредне недеље, јер нису пропустили десет дана да не направе неку намерну провокацију, или да изазову било какав хаос. Као да неко по команди каже “ајде сад опет”, па онда Јово наново, па се борите – рекао је председник одговарајући на питање од трговинској размени са Косовом и Метохијом. 

 

3 коментара

  1. Човече, уради то што ти кажу твоји западни пријатељи. Не глуми

  2. Вучић пљунуо, па полизао!

    Неће да иде у Тирану, па “дозволио” да га Лајчак убеди, под изговором да треба да зна о чему се тамо говори. Па могао је да пошаље неког да то чује, није морао да глуми да неће чинити оно што “нема никаквог смисла, после свега”, а онда управо то да учини – све, као, због свог народа…

    Заиста није требало да иде у Тирану! Било би лепо од њега да је једном показао чврстину воље и одлучност – да учи од Куртија, и да престане више да глуми! Ми видимо да он непрестано ради СВЕ оно што од њега траже. Остаје да видимо какву ће штету сад да направи!

  3. Славко Z

    У ресторану „Путујући глумац“ на Скадарлији нападнут припадник Војске Србије због песме „Жене воле официре“ Како сазнаје наша редакција, обезбеђење ресторана “Путујући глумац” на Скадарлији синоћ је избацило из ресторана војника Војске Србије (припадника 63. Падобранске бригаде) јер “српској униформи није место на Скадарлији”. Битно је напоменути да припадник Војске Србије ни на који начин није, пре свега, евентуално нарушио њен углед својим изгледом или чак понашањем.Изнад поменутог ресторана такође се налази хостел који је у власништву власника ресторана, те су према нашим сазнањима блиски
    Мили Ђукановићу. Извор портал ВОСТОК (исток).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *