НОВЕ БАРИКАДЕ У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ

фото: Д.З,

У северном делу Митровице код Техничке школе идући из правца тзв Бошњачке махале јутрос је „осванула“ још једна барикада коју су поставили Срби са севера Косова и Метохије

Наиме,револтирани најновијим претњама из Приштине, Срби са севера већ осамнаест дана истрајавају на барикадама тражећи да им се испуне захтеви а то је ослобађање ухапшњених Срба, Миљана Аџића, Дејана Пантића, Слађана Трајковића, повлачење специјалних јединица косовске полиције Росу са севера као и уклањање тајних спискова за хапшење Срба.

Поводом новонастале ситуације коју Срби на барикадама оцењују као „најтежу до сада“ синоћ се огласио и кризни штаб општине северна Митровица из којег су обавестили јавност да Срби не нападају ни Кфор ни Еулекс , већ да у њима виде заштиту од репресије Куртијевог режима и његових специјалаца.

– Аљбин Курти пласира лажи о нападима на Кфор са циљем да увуче у сукоб Србе са Кфором који је једина легална формација у складу са Резолуцијом 1244 – наводи се у саопштењу кризног штаба општине северна Митровица и додаје да је одбијање Кфора и Еулекса да се ставе у службу диктаторског режима Аљбина Куртија разлог зашто Курти настоји да лажима измисли нападе Срба на ове организације.

– Кризни штаб у име српског наорда позива Кфор и Еулекс да повећају будност.Изражавамо озбиљну сумњу да је Курти спреман да организује напад на припаднике ових мисија и за то оптужи Србе – закључује се у саопштењу кризбог штаба општине Косовска Митровица.

Један коментар

  1. Славко Z

    Почетком прошле године у документу који потписује Филип Коснет, тадашњи амерички амбасадор у Приштини, наводи се читав низ проблема који је довео УСА Амбасаду у тешку ситуацију – до тачке пуцања, објавио је лист “Политико”! На списку тешкоћа, Коснет истиче недостатак вакцина, лошу инфраструктуру у гарду, прљавштину на улицама, смрад у ваздуху, гомиле агресивних паса луталица и лошу општу безбедност услед неконтролисаног криминала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *