ИЛИ-ИЛИ И ПОСЛЕ ТОГА – Одбацити њихов „чудесни свет“

Српски медији јављају ових дана да наши инжењери раде пуном паром, свакако потпомогнути државним инпутима: „Савез инжењера и техничара Србије, у сарадњи са Инжењерском академијом Србије и Савезом пољопривредних инжењера и техничара Србије и уз подршку Инжењерске коморе Србије, организује 23. децембра научну конференцију под називом Четврта индустријска револуција у пољопривреди.“ Невезано за овај догађај, тумачећи планове најкорумпиранијих финансијских институција на планети, озбиљни гласови упозоравају: „Рат против пољопривреде је њихова следећа мета“

Дешавају нам се ствари мале. Ето, на захтев родитеља, Културни центар у Новом Пазару повукао је са репертоара Чудесни свет, анимирано остварење студија великог Волта Дизнија. Зашто Пазарцима смета – Волт Дизни? Главни лик у Чудесном свету је хомосексуалац!
И родитељи су, јављају на „политичку коректност“ хиперосетљиви медији у Србији, „оценили да ‘није прихватљиво’ да се такав садржај нуди деци која ‘немају развијену свест о поруци коју филм покушава да шаље’“.
Родитељи су оценили да другог пута нема. Нису губили време да чекају да држава – која, противно вољи 95 од сто грађана, организује Европрајд – заштити њихову децу. Уосталом, Влада Србије (заиста није добро да ово зовемо српска влада) је 2018. одлучно стала на страну дистрибутера сликовница увезених из „прогресивније“ Хрватске у којима је деци објашњено да нема ништа нормалније до „да Роко има две маме, а Ана двојицу тата“. Стидљиво оглашавања једног министра на твитеру је ућуткано.

[restrict]

ЛГБТ ИДЕОЛОГИЈА Успавана Србија тада није обраћала пажњу да Влада Србије нема дилему Европрајд да или не, односно – ако гледамо отворених очију у „светлу будућност“, лако ће нама бити и без Косова, али питање да се буде први у региону са Европрајдом је шекспировоско „бити или не бити“.
Јавила нам је тада премијерка (можда би боље било да се као на европским авио-линијама не упуштамо у одређивање пола): „Волела бих да се моји министри баве својим послом, а не да износе ставове за које их нико није питао.“ И Пазарцима би се сада могло рећи да они вређају „један број грађана“ који живе у истој држави и који „пуне буџет“. Али ваљда није згодно „у овом тренутку“.
Јесте то удар на „људска права“, што у Србији неће бити дозвољено па макар и да Србије не буде, али ено у Италији је изабрана премијерка зато што је говорила саме политички некоректности: „Ја сам жена, ја сам мајка, ја сам Италијанка, ја сам хришћанка.“ Е, из Владе Србије „на европском путу“ – ниједна ова ставка неће бити изговорена ни у добру ни у злу. Недопустиво!
То што „примитивни“ Катарани не допустише да храбри капитени „цивилизованих држава“ носе капитенске трака у дугиним бојама с величанственом поруком OneLove – у Србији никад не би прошло. Влада Србије би се изборила да сви, па и свештеници СПЦ (они посебно!), носе те траке као недавно маске.
Неће власти у Србији збунити ни посртање Јапанаца: јапански суд је саопштио да је забрана истополних бракова била уставна, а „што је друга таква пресуда у јединој земљи чланици Г7 у којој истополни бракови нису дозвољени“. Осам Јапанаца, четири пара, „наводећи да је забрана истополних бракова у супротности с њиховим људским правима“ затражило је одштету од „по милион јена, односно око 7.200 долара“, а неки суд је одбио захтев, јер „јапански устав дефинише брак као заједницу засновану на обостраном пристанку две особе различитог пола“.
Одлука, „виђу врага су седам бињишах“, долази дан пошто је амерички Сенат прихватио предлог закон о заштити истополних бракова. Какав Сенат, Влада Србије би послушала Хила а да он ништа и не каже. Рекао нам је једном. Добро, нећемо амбасадору Јапана упутити оштру ноту, јер су нам дали аутобусе. Ројтерс је у свом тужном извештају додао и да је Сингапур укинуо забрану хомосексуалних веза, али, дођавола, „ограничио изгледе за легализацију истополних бракова“.

СЛЕДЕЋИ КОРАК – РЕВОЛУЦИЈА Кад би Влада Србије, и све што овде влада имало времена, помислило би да нешто шкрипи у најидеалнијем од свих светова. Али нема, и нама је Влада увезла нешто што је веће и од „људских права“ – Четврту индустријску револуцију! Лично је наше премијерче отишло до Женеве и – донело сплав спаса. И месец дана кад је окончало Европрајд, у Палати „Србија“ (глогов колац српском национализму у срце) приредило конференцију, међународну дабоме – Biotech Future Forum 2022. Дошло је и оно момче Берге Бренде (бивши министар иностраних послова Норвешке), које где Клаус Шваб оком, оно скоком.
Наши медији нису баш улазили у то чему то служи, али јављаше – важна је ствар. Зна се: „Биотехнологија је кључна за унапређење решења у областима као што су медицина, пољопривреда и прехрамбена индустрија.“
За медицину смо могли да се уверимо – у оне две ковид године. Сада наша јавност не показује никакво интересовање за последице. Застрашујуће последице око вакцина које нити су прошле истраживања, нити су вакцине; застрашујућу фактографију око биолабораторија плански разбацаних по свету (и код нас маркиране четири) а које контролише чувена филантропска установа од миља звана Пентагон; застрашујућа корупција а на челу те колоне Урсула фон дер Лајен, која је од мужа пазарила за сваког грађанина ЕУ по десет вакциница а преко потписаног уговора у којем је све осим назива документа и датума прецртано црним итд…
А пољопривреда и прехрамбена индустрија у Четвртој индустријској револуцији извесно не подразумевају – оно на што заосталим Србима пада на ум: пшеница, кукуруз, свињски обори, краве и пашњаци, виногради, воће и поврће…
Недавни састанци Г20 на Балију, Агенде УН 2030 ЦОП 27 у Египту и неизбежни Светски економски форум (СЕФ) из Давоса обећавају „дијету… укључујући смањење потрошње меса, развој алтернатива и подстицај преласка на домаће биљке, усеве и житарице (а да се смањује тренутно ослањање на пшеницу, кукуруз, пиринач, кромпир)“. За славском трпезом ће се наћи лажно месо, алтернатива протеина као што су слани мрави, цврчци а црви да замене пилетину, говедину, јагњетину. Наше премијерче од детињства сања хамбургере (Impossible Burgers) које нам спрема Бил Гејтс а за које тестови показују да су „највероватније канцерогени јер се производе од ГМО соје и других производа засићених глифосатом“.

То што „примитивни“ Катарани не допустише да храбри капитени „цивилизованих држава“ носе капитенске траке у дугиним бојама с величанственом поруком OneLove – у Србији никад не би прошло. Влада Србије би се изборила да сви, па и свештеници СПЦ (они посебно!), носе те траке као недавно маске

КРАВЕ НЕПРИЈАТЕЉ БРОЈ ЈЕДАН „Рат против узгоја животиња за месо постаје смртно озбиљан“, јавља Вилијам Ендгал. „Влада Холандије премијера Марка Рутеа (бивши члан Унилевера, британске мултинационалне компаније, сарадник СЗО агенде) именовала је специјалног министра за животну средину и азот Кристијан ван дер Вал. Користећи никад опозване и застареле смернице ЕУ Натура 2000 за заштиту природе које су наводно осмишљене да ‘заштите маховину и детелину’, а на основу лажних тестова, Влада је управо објавила да ће насилно затворити 2.500 фарми широм Холандије. Циљ је затварање 30 одсто сточних фарми, ако не другачије, онда експропријацијом.“
Краве! Највећи проблем света су ти доброћудни преживари. Има да их нема. Кључни глобални аргумент о ефекту „стаклене баште“ а који доноси смртну пресуду кравама, у ствари је „непроверљива глупост која потиче из непрозирних компјутерских модела “. Па, питате се у чему је онда моћ тих непроверених наратива?
Кад прочитате имена интересената – BlackRock, JP Morgan Asset Management, Allianz AG of Germany, Swiss Re, HSBC Bank, Fidelity Investments, Edmond de Rothschild Asset Management, Credit Suisse, Rockefeller Asset Management, UBS Bank и слично – схватате да су иза свега „неке од најкорумпиранијих финансијских институција на планети. Оне никад не стављају ни пени тамо где им није загарантован огроман профит. Рат против пољопривреде је њихова следећа мета“.
Томе додајте НВО мреже које су у глобалним лагаријама „глас народа“ и медије који ће „безрезервно подржати ствар“. Сви углас извикују наизглед разложну фразу „одрживи развој“ а коју је створио Малтузијански клуб Дејвида Рокфелера и бејаше кључ у извештају Римског клуба из 1974. Човечанство на прекретници.
И сад се питате какве то има везе с нама? Краве су исељене из Србије и пре холандског примера, ако кренете да за славу набавите печеницу, видећете да се број свиња драматично смањује; шећеране смо, сетите се, распродавали „за један евро“, а кад је почела ковид офанзива, држава је једва успела да обнови производњу квасца… Међутим, то не значи да ће нам уопште бити проблем да уништимо десет-петнаест одсто најбоље земље и угрозимо најважније водотокове да би нам Рио Тинто средио да имамо Месечеве пејзаже за захтевне туристе…
Ко ће се онда нас сетити на глобалној шаховској табли? Има, има, не брините.
Српски медији јављају ових дана да наши инжењери раде пуном паром, свакако потпомогнути државним инпутима: „Савез инжењера и техничара Србије, у сарадњи са Инжењерском академијом Србије и Савезом пољопривредних инжењера и техничара Србије и уз подршку Инжењерске коморе Србије, организује 23. децембра научну конференцију под називом Четврта индустријска револуција у пољопривреди.“ Кад дође час, наше премијерче ће отворити скуп. Четврта индустријска је њено усвојче. И даће неку од чувених изјава – о развоју ИТ-ја у пољопривреди.

НЕМАТЕ КОГА ДА ЧЕКАТЕ Јављају да је „циљ конференције давање одговора на изазове наметнуте климатским, економским и друштвеним факторима, а пољопривреда у Четвртој индустријској револуцији представља прекретницу у начину производње хране“. Прочитајте још једном: пољопривреда представља прекретницу у производњи хране. Јер опште је познато да пре ове владе није ни било пољопривреде у Србији.
„Организатори поручују да су неопходне инвестиције (стране наравно) у развој, иновације и нове технологије (по Швабовим трансуманистичким визијама)… чиме се значајно повећава производња, уз незанемарљиву уштеду лепезе ресурса.“
Боже, сачувај нас прво од ових речи а онда од ове несебичне помоћи!
Влада Србије зна да ће ово оставити досад незабележен утицај на наше сељаке и српско село. Ови министри, који српском грађанину личе на шибицаре са аутобуских перона, научиће сељака што он није успео да савлада хиљадама година. То је данас наука – било медицинска, било пољопривредна – сва може да стане у џеп Била Гејтса и главу Клауса Шваба. А нама је додељена Влада која разуме да то и јесте „крај историје“. И која ће све учинити да се прогрес случајно не заглави у мрачним српским коридорима као што се десило са НАТО-ом, европским путем, америчким националним интересом…
Велики ресет, Четврта индустријска револуција, Зелена агенда и слични утемељени су у Агенди 21 (Агенда за 21. век) на конференцији о одрживом развоју 1992. у Бразилу. Тадашњи мултиполарни свет је тапкао за свемоћном Америком и сагласио се с „планом контроле за сва земљишта, воду, минерале, биљке, животиње, грађевину, средства за производњу, храну, енергију, информације, образовање и уопште сва људска бића на Земљи“.
Док се обичан човек мучи с порукама о агендама које „организовани капитал“, да не кажемо криминал, подмеће. Лепо је кад вам се каже у Агенди 21 да „права појединца треба да буду уравнотежена са правима заједнице“. Пита се људско биће о својој будућности! Међутим, кад као америчка истраживачица Роза Коиреа (1956–2021), погледате дубље (њена књига Иза зелене маске: УН Агенда 21), видите да је то идеологија лажног „комунитаризма“. Контролори не мисле да је заједница оно што ми под тим подразумевамо; „заједница“ у уму глобалиста је „конструкција коју чине невладине организације (НВО), корпорације и владе, које диктирају шта треба да се дешава широм света“.
А „ми, као појединци, буквално немамо никакав утицај, осим ако се с тим не слажемо“, каже Роза Коире. „Ако се не слажете са ‘заједницом’ [тј. невладиним организацијама, корпорацијама и владама], против сте таквог комунитарног права или комунитарне друштвене тактике и за вас је предвиђено једино – да се потчините владавини или да будете избачени из друштва.“
То ваљда видите и у свакодневном животу – „заједница“ доноси све одлуке, не пита вас и није планирано да вас пита. Остаје вам једино, као родитељима у Новом Пазару, да одете „на лице места“ и сами зауставите оно што вас понижава и дугорочно вам ради о глави. Ако чекате да то уради Неко, губите време. Нико није с вама. И томе се засад не види крај. Што не значи да краја нема.

[/restrict]

Један коментар

  1. Tоплица

    Јадни смо ми народ који све изнето, не само да не види, него и не жели да се тиме бави. Све личи на тренутак приближавања фајронта у пијаној кафани, где понеко још трућа а други наопако запева. Као да се примиче и наш крај. Ружан и тужан. Јер ми смо на нивоу кад већ не уочавамо тренутке кад је наша судбина неповратно обречена. Некима од нас узор је регент Александар, другима Тито, а најмање је оних који уочавају да је све оно била једна клиска и ка амбису нагнута раван. Стигло се дотле да већ није згодно истицати појам Србин, па се онда поставља питање да ли ћемо као Срби уопште умирати ?!
    Остаје још једина дилема да ли ми овакви имамо икаквог капацитета да макар покушамо да зауставимо постојеће трендове ?
    Велико браво за аутора, господина Рељића !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *