ВУЧИЋ НА ТВ ПРВА: Председник о сутрашњим разговорима у Бриселу, борби против криминала, енергетској кризи, Пиксијевим “орловима”

Ујутру у 8 сати би требало да почну разговори у Бриселу, рекао је председник.

– Нема никакве сумње да је ситуација тежа него у последњих 10 година. Направили смо важне споразуме о дипломама и личним картама и чинили се да ће то бити подстрек за напредак наших разговора. Тог дана у Берлину Курти је, по ко зна који пут, али тада на можда најважнијем месту у Европи, рекао да ЗСО неће формирати. То ће рећи да Бриселски споразум за њега важи само у делу који се њему свиђа. Саопштио је фазе о таблицама, од којих је последња одузимање возила, а трећа порука је била о смени Ненада Ђурића, командира за север. Курти нема право да га смењује, нити се пита за његово постављање. Тада су Срби схватили да са тим човеком нема договора – казао је Вучић и изјавио је да иде у Брисел да не би добили довољан разлог да оптуже Србију да није хтела да разговара.

Нигде не пише да Приштина има право да изврши пререгистрацију возила, објаснио је Вучић.

– Никада неће да кажу да је њихово дете (тзв. Косово) кривац. Родитељи (Квинта) не могу то да признају – рекао је председник, одговарајући на питање зашто није само Курти позван у Брисел да испуни своје обавезе.

Он је подсетио да када сте сатерани у ћошак, онда више немате куд.

 
 

– Да је хтео да одложи одлуку, одложио би је раније. Мислим да је идеја да му се да могућност да одложи тобоже исправну одлуку. Курти је показао да не жели Србе на Косову и Метохији. За свог посланика је хтео да постави некога ко је добио 30 пута мање гласова него посланици из Српске листе – рекао је Вучић.

Паклени Куртијев план и лажни амерички “план”

Срби се не враћају у институције, већ желе да спрече паклени Куртијев план да његови Срби треба да признају да постоји тзв. косовска војска, да укину дуплу већину и да кажу да нема потребе за ЗСО, објаснио је Вучић.

– После тога би Приштина рекла да се Срби сагласили са тиме да не буде ЗСО – казао је председник.

Такође, план је био да се распишу нови избори на северу Косова и Метохије.

Он је указао на то да се ради на томе да се уништи нормална, пристојна и рационална Србија.

 

Вучић је рекао да је дан после нападан због тога што су се Срби вратили у одметничку скупштину у Приштини, а претходно су исти који га нападају водили кампању да они који су добили један одсто гласова треба да уђу у исту.

Рекао је да чим су Аљбин Курти и Рада Трајковић “гракнули” против тога, нема потребе да било коме објашњава да се ради о добром потезу Срба са Косова и Метохије.

Он каже да Приштина не часи часа како би расписала нове изборе.

– Како ствари данас стоје, апсолутно сам сигуран да ће Српска листа бојкотовати те изборе. Наравно, биће изложени притиску – упозорио је председник.

 
 

Косовска полиција нема шта да тражи на северу Косова и Метохије и тада бисмо имали “пакао на терену”, тврди председник.

– Србија ће у том случају бити уз свој народ, а Срби ће бранити своја огњишта – рекао је Вучић и подсетио на чињеницу да је наша земља урадила све да не дође до сукоба.

Председник је рекао да га не интересује да “изгуби утакмицу”, а да “остави добар утисак на терену”. Истиче да жели да види резултате.

Од притиска западних сила на Приштину зависи да ли ће бити мира, казао је председник и објаснио да не верује у Куртијев рацио.

Вучић каже да не види како би се могао поправити немачко-францукси предлог.

– Нема корака ка томе. Нису нам дали шансу. Ставили су нас у ринг и рекли да боксујемо три рунде, обе руке да нам вежу за конопце и да издржимо три рунде да нас бију, а да не паднемо. Па, нећеш пасти јер си везан, али ћеш бити мртав – изјавио је он и каже да је писао одговор Србије на немачко-француску предлог.

Санкције Русији – Србија се не придружује полтиици лицемерја

Председник је, говорећи о санкцијама Русији, рекао да се Србија не придружује полтиици лицемерја.

– Српска држава се показала снажном и одговорном. Показало се да хоћемо да сачувамо своју самосталност. Инсистирам на слободарској Србији, а не да имамо политику какву смо имали, а то је политика кметске душе – изјавио је он.

Борба против криминала и мафијашке поруке са трибина

Говорећи о погрдним скандирањима “гробара” против њега, Вучић каже да је то порука грађанима Србије.

– Веровали или не, већи део хале није то узвикивао. Мени нико не вуче “Вучићу педеру” зато што је Партизан оштећен у буџету. Партизан добија огроман буџет од државе Србије. Не постоји ниједан тим у Европи који добија новца од државе као КК Партизан и КК Црвена Звезда. Можда постоји један. За Звезду би то било оправдање јер игра Евролигу већ неколико сезона. Јасно је да Партизан није угрожен, да је добио новца и директно и преко НИС-а и Телекома. Реч је о милионима евра. Молим управу КК Партизан да каже колико новца су добили од државе. Јесам ли педер што нисам увео санкције Русији или признао тзв. Косово? Признаћу да је тако? Јесам ли педер што сам наставио да градим ауто-путеве? Прихватам да узвикујете све што треба, али вам је свима јасно шта је разлог. Сами су написали шта је разлог. Разлог је то што су ухапшени кољачи, убице и наркодилери – казао је Вучић коментаришућу слоган “слобода за гробаре”.

Истакао је да није Борис Тадић, па да моли навијаче да не скандирају против њега.

Председник је рекао да навијачи о Француској говоре јер је велики број доказа о групи Беливук-Миљковић стигло из Француске.

– Срђан Лалић не сме да слаже. То је рекао и судија Миодраг Мајић. Ако једну ситницу слаже, иде на доживотну. Потврдио је да су желели мене да ликвидирају и остале чланове породице Вучић – рекао је председник.

Он је рекао да ова земља неће бити земља у којој владају криминалци и убице.

– Ми у последње две године готово да немамо мафијашко убиство у Србији – изјавио је председник.

Истиче да држава неће дозволити убијање и диловање дроге, да се не би скандирало против њега.

– Хвала им што су сами написали о чему се ради. Мислили су да ме то тангира. Обавестили су ме после вечере са Мицотакисом. Нису ни навијали, већ слали поруке мени и држави. Четири минута “навијају” за Партизан, а онда од главног криминалца им је стигло наређење “вратите се на Вучића” – рекао је Вучић.

Председник каже да га не изненађује што се не оглашавају из управе Партизана. Он је истакао да је Звезда (ФК) нападана због непостојећег пенала, а Партизан је ћутао кад је дошло до крађе у Сурдулици у њихову корист. Исто каже, важи за Звезду.

Каже и да је Небојша Човић најкоректнији када каже колико новца КК Црвена Звезда добија од државе.

Председник истиче да се бори за земљу која ће даље да напредује, у којој неће бити мафијашких убистава…

“Борим се за резултате”

Каже да се у Србији нико не пита да ли ће бити струје јер се зна да ће је бити, а у Немачкој није такав случај.

– Ја живим за историју и шта ће да остане иза мене, а не шта ће за мене да кажу или напишу данас. Плате су биле 330 евра, сад ће бити 745 почетком године. Борим се за резултате – казао је Вучић.

Истакао је да су Срби били незадовољни свим својим владарима у историји, те истакао да је и Милош Обреновић био протеран из земље.

– Протестују против изградње моста. Кад то видите, запитате се шта у ствари хоће. Против литијума хоће да протестују и они који не гасе цигарету ни у скупштини. Онај који би трајно забранио експлоатацију би требало ставити лудачку кошуљу јер би то значило одрицање од 100 милијарди. То лудило само код нас постоји – рекао је Вучић.

Председник је подсетио да Мајданпек као град постоји управо због рудника, а недавно је тамо нападнут радник из Кине. Каже да се ниједна земља није одрекла литијума и која је потписала да се трајно одриче литијума, гаса, нафте…

Председник је поновио да компаративну разлику између Србије и других чини дуално образовање и да неће да се додворава никоме.

–  На дневном нивоу држава издвоји 12,5 и 13 милиона евра за гас, а од тога се кроз рачуне врати 3 или 4 милиона. Држава ради и држава се снашла – рекао је Вучић.

Он је рекао да нам гасне електране завршавају велики посао.

– Помало сам оптимиста. Много тога смо предузели. Овде смо направили неколико линија одбране и сваког дана пратимо све. Послао сам да БИА провери колико имамо тачно гаса у Банатском двору. Ником ништа не верујем на реч – рекао је председник и истакао да су добре вести то што смо “као хрчак све скупљали” и “имамо свега”.

Говорећи о ситуацији у региону, он је подсетио на реплику из филма “Лепа села лепо горе” која каже да “ако ће Срби стати под крушку, сви други ће стати под маслачак”.

– У најтежим условима држава најјаче 

Захвалан сам на Терзићу што је похвалио Стојковића и Стојковићу што је унео нову енергију и снагу у српски фудбал.

– Лично сам га молио да преузме репрезентацију. Трудимо се да земља буде успешна у сваком сегменту. Уложили смо много у рукомет, али нам се то није вратило. Уложили смо су у одбојку и ватерполо, то нам се вратило. Орбан је рекао да ће навијати за Србију, али и сви Македонци, Мађари, велики број Румуна и Бугара – рекао је Вучић.

Он каже да се чуо са Пиксијем пре поласка у Катар.

– Имам највеће поверење у Драгана Стојковића. И када буде губио, ја ћу бити уз њега – рекао је председник.

Истиче да је знао да ће да нападну Португал и зато је ушао у авион пре пута на то гостовање.

– Не знам да ли ћемо успети или не, али сам сигуран да ћемо ићи на то да победимо. Волео бих да се у четвртини финала састанемо са Хрватском. То би био велики дерби. Они имају фантастичну репрезентацију, све мајстор до мајсотра, али ја мислим да смо у овом тренутку за нијансу јачи – рекао је Вучић.

Хоће ли бити рата?

На питање Марије Стаменић да ли ће бити рата, председник је одговорио да “радимо све да до тога не дође, али то не зависи само од једне стране”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *