ВУЧИЋ НА РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: “Нема тако важног сектора као што је енергетски – мораћемо многе реформе да спроводимо”

Председник Србије Александар Вучић учествује данас на Регионалној конференцији “Могућности улагања у обновљиве изворе енергије на Западном Балкану”, која се одржава у Палати Србија.

Председник Вучић, у уводном обраћању, обратио се присутнима:

– Верујем да ћемо да разговарамо о веома важним питањима данас. Надам се да ћемо наћи нека решења. Приметили смо, ове године, да смо ми у Србији упали у дубоке проблеме, структурно, суштински говорећи. Ради се о нама, наш старомодни приступ, старе технологије када је реч о термоелектранама, ничег новог нема ни око хидропотенцијала. И даље нисмо у позицији да повећамо удео обновљивих извора енергије у укупној понуди и потрошњи. Мораћемо многе реформе да спроводимо, да променимо своје навике. Наши норвешки пријатељи били су од велике помоћи, после месеци током којих су помно пратили ситуацију у Србији имају краткорочне, средњорочне предлоге, они су поставили приоритете. Нема лаких одлука, али мораћемо то да урадимо што пре, иначе ћемо се суочити са катастрофом. Нема тако важног сектора, осим здравства, од енергетског – истакао је председник и додао да ћемо морати да променимо структуру нашег енергетског сектора.

– Сви ви инвеститори сте добро дошли у нашу земљу…Требало би да проширимо идеје на све земље у региону. Преживећемо ову зиму, али следећа може да се манифестује као много гора. Хвала вам што сте дошли у Београд, верујем да ћемо успети да пронађемо решења за бољу будућност – казао је председник.

Ериксон: Вучић ће посетити Норвешку за две недеље

Присутнима се обратио и специјални изасланик премијера Краљевине Норвешке за енергетику Андреас Ериксен.

 
 

– Радујемо се што ће председник Вучић посетити Норвешку за две недеље – казао је Ериксен.

На Регионалној конференцији, коју организују амбасаде Краљевине Норвешке у Београду и Сарајеву, у сарадњи са Нордијском пословном алијансом, Пословном асоцијацијом Норвешка-БиХ и Норвешким партнерима за сарадњу у области енергетике, учестовују и председник Владе Албаније Еди Рама, председник Владе Северне Македоније Димитар Ковачевски, председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић и председавајући Већу министара Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија.

Предвиђена је и заједничка конференција за новинаре учесника конференције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *