Владимир Костић одлази са чела САНУ

Академик Владимир Костић данас се, на прослави Дана Српске академије науке и уметности, опростио од дужности председника Српске академије науке и уметности.
 
„Беседа или не, тек ово је моје последње регуларно обраћање члановима САНУ као председника ове куће. Након осам година, својом вољом и без икаквих притисака, налазим да би сваки мој покушај продужења вршења ове функције био наметљив, претеран и без трунке пристојности. Једноставно, време је за друге“, изјавио је Костић.
Костић је напоменуо и да је потпуно неизвесно да ли би га академици уопште поново узели у обзир за функцију председника.
„Да ли сам, ближећи се крају мандата, задовољан постигнутим? Наравно, не! Ипак, радио сам са сјајним особама и немојте сумњати у моју искреност када анализу ових осам година закључујем парафразом да су успеси искључиво њихови, док су грешке моје“, рекао је, између осталог, Костић.
Костић је на челу САНУ био од 2015. године.

2 коментара

  1. Tоплица

    Једино нам није дао идеју да организујемо изјађњавање колико нас ту Академију уопште сматрамо својом. Успут могли бисмо коју реч додати на рачун квалитета те установе, њеног доприноса националној ствари. Ни чланство да не заобиђемо. Носите се !

  2. Милош М.

    Одавно је требао да оде…!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *