ПОДРШКА МЛАДИМА У ТРАЖЕЊУ ПОСЛА

Едукативне радионице компаније НИС и СОС Дечијих села Србија

Компанија НИС и СОС Дечија села Србија организовали су циклус едукативних радионица чији је циљ био пружање подршке младима у осамостаљивању и стицању практичног знања, значајног за проналазак одговарајућег посла. НИС је и прошле године био део програма „YouthCan!“ СОС Дечијих села Србија, у оквиру кога се реализују ове радионице.

Радионице су водили стручњаци из домена људских ресурса НИС-а, а присуствовало им је 35 младих који ће уз помоћ стеченог знања постати конкурентнији на тржишту рада.

 „Корисне информације су ми подигле свест о томе колико је важна припрема за интервју и како она може значајно да утиче на селекцију. Сва упутства и појединости биле су истакнуте у разговору на транспарентан и едукативан начин. Мислим да је ова кампања веома важна за стварање одговорних појединаца у друштву. Мени лично ово пуно значи. Хвала што подржавате младе и подстичете нас да се изграђујемо и стварамо каријеру“, каже А.М, једна од полазница програма „YouthCan!“.

Прва од три радионице била је посвећена тражењу огласа и конкурисању за посао, као и начину на који се пише CV, док су на другој млади имали прилику да сазнају више о процесу селекције кандидата. На трећој радионици дати су савети о припреми за разговор са потенцијалним послодавцем, а затим је са учесницима симулиран интервју за посао у формату „један на један“, да би видели како он изгледа у пракси. Кроз ову радионицу полазнике је водила Слађана Котрљановић, руководилац Сектора за регрутацију и селекцију у НИС-у.

„Изузетно смо поносни на све младе који су показали заинтересованост и залагање кроз учешће у радионицама. Драго нам је што смо у могућности да им пренесемо знање о томе како да се представе у што бољем светлу будућем послодавцу, како да квалитетно и смислено одговоре на постављена питања и умање трему при интервјуима. Најискреније им желимо да уз савете које смо им дали остваре све пословне циљеве које имају у будућности”, наводи Слађана Котрљановић.

Неда Марић, координатор програма „YouthCan!“, каже да позитивно расположење код младих након завршетка активности представља посебан квалитет овог програма подршке, који је креиран заједно са корпоративним сектором.

„Компанија НИС је и ове године наставила са иницијативама усмереним ка припреми младих људи за савремено тржиште рада. Поред веома корисних смерница које млади добијају кроз овакве сусрете, посебно нам буде драго када препознамо њихов напредак на личном плану. Како радионице одмичу, они постају комуникативнији, интроспективнији, откривајући неке снаге које можда ни сами до тада нису сасвим освестили“, наводи Неда Марић.

СОС Дечија села Србија и компанија НИС дуги низ година негују сарадњу и у области селекције кадрова међу младима којима подршку у осамостаљивању пружа ова организација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *