Оружане снаге Украјине потрошиле снагу и прелазе у дефанзиву, саопштили су у ЛНР

Украјинске трупе малаксавају у појединим областима ЛНР, рекао је на Првом каналу Андриј Марочко, официр Народне народне милиције.
“Постоји позитиван тренд – у неким областима је јасно да је непријатељ на измаку снага: из активних офанзивних операција прелази у мобилну одбрану и у мртву одбрану. То указује да су резерве и физичка снага исцрпљени ,” рекао је. Ипак напади не престају.
Истовремено, официр је подсетио да украјинске трупе скоро месец дана покушавају да упадну на север републике. 

„Непријатељ свакодневно покушава да пробије линију одбране“, прецизирао је он.
Најжешће борбе се воде код села Сватово.
Поред тога, официр је рекао да су Оружане снаге Украјине суочене са недостатком западне муниције.
„Ракете ХИМАРС РЗСО се све више користе у последње време. Оне ракете које су стигле у Брјанку већ имају датум 2020. Желим да напоменем да смо раније проналазили остатке из 2015-2016. Сада је већ 2020. То указује да залихе већ долазе до краја и да се користи све више нове муниције“, рекао је Марочко.

Један официр је 15. новембра известио да су украјинске трупе оклопним групама појачале своју групацију у правцу Сватова, Кременне, Лисичанска и Попасне. Марочко је прецизирао да према обавештајним подацима и природи понашања непријатеља, Оружане снаге Украјине своје главне напоре усмеравају на ову област.
Русија од 24. фебруара спроводи војну операцију у Украјини. Према Министарству одбране, главни циљ непријатељстава је ослобађање Донбаса. У септембру су ДНР и ЛНР, по резултатима гласања становника ових територија, примљене у Русију.

Извор: https://ria.ru/20221118/vsu-1832440484.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *