Омогућено плаћање UnionPay картицама на бензинским станицама НИС-а

Плаћање горива, робе и услуге на NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама од сада је могуће и уз UnionPay платне картице, захваљујући сарадњи компаније НИС, Народне банке Србије, НЛБ Комерцијалне банке и UnionPay International платног система (UPI). На овај начин, НИС је постао пионир у увођењу ове врсте услуге на домаћем тржишту нафтних деривата.
„Сарадња Народне банке Србије са UnionPay системом успостављена је на иницијативу гувернера Народне банке Србије Јоргованке Табаковић, ради снажења српског националног картичног система – DinaCard. Као резултат те сарадње уведена је инфраструктура за процесирање трансакција између UnionPay и DinaCard система. Наравно да пројекат не бисмо могли да реализујемо до трговца и корисника картице без институција и компанија које препознају значај увођења савремених услуга за своје купце, као што je компанија НИС. Због тога се компанији НИС захваљујемо на организацији овог догађаја, али још више на томе што су наставили са унапређивањем плаћања на својим продајним местима и сада и омогућили прихватање UnionPay картица. Тиме су допринели да наши производи и услуге буду још лакше доступни свим људима из иностранства који бораве у нашој земљи или кроз њу пролазе и желе да плате UnionPay картицом“, изјавила је Драгана Станић из Народне банке Србије.
Ивана Жарковић, директор Департмана за финансије у компанији НИС, указала је на значај нове иновативне услуге НИС-а за потрошаче, кориснике UnionPay платних картица.
„Као лидер на тржишту нафтних деривата који је одувек стремио ка модернизацији, новим технологијама и примени иновативних решења у свим сегментима пословања, НИС и овај пут прави искорак у том правцу и уводи нову услугу, која подразумева омогућавање плаћања коришћењем UnionPay платних картица на нашим бензинским станицама“, рекла је жарковићева.
Увођењем услуге плаћања UnionPay платном картицом на својим бензинским станицама, НИС још једном потврђује своју лидерску позицију када је реч о унапређењу корисничког сервиса у малопродајном сегменту, као и посвећеност развоју технолошких иновација које су усмерене на задовољење потреба и најзахвтевнијих потрошача. Нова услуга која је доступна у оквиру највеће малопродајне мреже у Србији, на више од триста NIS Petrol и GAZPROM бензинских станица широм Србије, обогатила је портфолио дигиталних пројеката које је НИС последњих година реализовао на пољу развоја производа и услуга. Неки од најважнијих пројеката укључују могућност Instant Payment плаћања очитавањем QR кода из мобилне апликације потрошача, у сарадњи са Народном банком Србије, као и могућност подизања готовине уз плаћање Dina, VISA и MasterCard картицом на свим NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама широм Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *