НА ЈАРИЊУ МИРНО, ПОЛИЦИЈА НА КИЛОМЕТАР ОД ПРЕЛАЗА

После одлуке премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да одложи примену мере о кажњавању возача са српским регистарским ознакама на северу Космета, јутро на северу Косова и Метохије је мирно. На улицама Косовске Митровице и главној градској улици је мирно, као и на административном прелазу Јариње, где нема већих гужви.

Идући од прелаза Јариње према Лепосавићу саобраћај се несметано одвија, иако је број возила знатно мањи од уобичајеног, док се на пункту тзв. Косовске полиције на око један километар од самог прелаза могу видети два џипа косовске полиције као и један хамер који ту стоји месецима уназад.

Иначе, премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти објавио је синоћ на Твитеру да је одлука о одлагању примене одлуке о пререгистрацији возила са “КМ” и српским регистарским таблицама на тзв. “РКС”, односно одлука о кажњавању возача са овим таблицама од 150 евра одложена на 48 сати и то на захтев Сједињених Америчких Држава, а Курти се тим поводом захвалио америчком амбасадору Џефу Ховенијеру на посвећености и ангажовању.

– Прихватам његов захтев за четрдестосмочасовно одлагање изрицања казни за нелегалне КМ и друге аутомобилске таблице. Срећан сам што ћу радити са САД и ЕУ на проналажењу решења у наредна два дана – навео је Курти на свом налогу на Твитеру.

Иначе, поводом актуелне ситуације на северу Космета, а пре најаве о одлагању ове одлуке, командант КФОР-а генерал-мајор Анђело Микеле Ристућа састао се синоћ са министром унутрашњих послова тзв. Косова Џељаљом Свечљом и том приликом позвао „обе стране да се уздрже од једностраних акција или реторике и спрече било какву даљу ескалацију“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *