Вулин: ЕУ на предлог Хрватске увела први пакет санкција Србији

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, реагујући на одлуку Хрватске да стопира увоз руске нафте у Србију, рекао је да је боље бити и војно и политички неутрална земља, него члан клуба у коме ће хрватски комплекси и освета бити закон и правило.
 
„Европска унија је још једном доказала да је клуб земаља које су имале дивизије под Стаљинградом и да је једина доследност у њеној политици освета слободним народима. На предлог искомплексиране усташке Хрватске, Србији је забрањено да увози руску нафту преко јадранског нафтовода, али Бугарској није. Објашњење да Бугари имају руску рафинерију у Бургасу није се односило на чињеницу да и Срби у Панчеву имају руску рафинерију. Није усташама и њиховим савезницима важно да ли нешто има смисла, већ да ли ће то нашкодити Србији. Усташким захтевом који је усвојила Европска унија, Србија је присиљена да купује скупљу ирачку нафту и да тако губи стотине милиона евра које је могла корисније да употреби“, рекао је Вулин.
Он је навео да ће Србија у блиској будућности морати да размисли о изградњи нафтовода у партнерству са другим земљама, јер, како је рекао, „где год усташе буду могле да напакосте и нашкоде Србији, они ће то и урадити“.
„Европска унија, у којој о нашој судбини одлучује све неуспешнија, а све пакоснија Хрватска, јесте место наших будућих понижења и страдања и зато је боље бити и војно и политички неутрална земља, него члан клуба у коме ће хрватски комплекси и освета бити закон и правило. Европска унија на предлог усташа није увела 8. пакет санкција Русији, већ први пакет санкција Србији, подмукло и ћутке, како усташе једино и знају“, изјавио је Вулин, коментаришући одлуку Хрватске да стопира увоз руске нафте у Србију.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.