Србија добила нову Владу, премијерка и министри положили заклетву

Посланици Скупштине Србије изабрали су вечерас нову Владу на челу са Аном Брнабић, потом су положили заклетву, чиме је и званично почео да им тече мандат. Полагању заклетве присуствовао је и председник Србије Александар Вучић.

За Владу је од укупно 225 гласало 157 посланика, против 68, док уздржаних није било. Гласању није присуствовало 25 посланика.

На седници на којој су нови чланови Владе положили заклетву интонирана је химна „Боже правде“.
Текст заклетве коју су министри положили гласи: “Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије”.

Влада има 25 министарстава и три министра без портфеља, а то су: Министарство финансија, Министарство привреде, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство заштите животне средине, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарство рударства и енергетике, Министарство унутрашње и спољне трговине, Министарство правде, Мнистарство државне управе и локалне самоуправе.
У новој влади су и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Министарство унутрашњих послова, Министарство одбране, Министарство спољних послова, Министарство за европске интеграције, Министарство просвете, Министарство здравља, Министарство за рад, запошљавање борачка и социјална питања, Министарство за бригу о породици и демографију.
Постоји и Министарство спорта, Министарство културе, Министарство за бригу о селу, Министарство науке технолошког развоја и иновација, Министарство туризма и омладине, Министарство информисања и телекомуникација и Министарство за јавна улагања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *