Срби са Косова и Метохије траже хитан састанак са Вучићем због најаве Куртија

Представници Српске листе затражили су хитан састанак са председником Србије Александром Вучићем услед најаве премијера привремених приштинских институција да ће се од 1 новембра почети са „отимањем имовине“ Срба на Косову.

У саопштењу се наводи да политички представници Срба овај састанак траже у име српског народа.
„У име српског народа са Косова и Метохије, а у односу на најаву Аљбина Куртија да ће 1. новембра почети са отимањем имовине наших грађана и возила са српским регистарским ознакама, ми политички представници Срба са Косова и Метохије тражимо хитан састанак са председником Александром Вучићем“, стоји у саопштењу.
Они наводе да је инсистирање Приштине на спровођење одлуке о пререгистрацији возила са српским таблицама изазива страх у народу на Косову и Метохији.
„Најаве насилних акција против нашег народа од стране Аљбина Куртија, посебно на северу Косова и Метохије, изазивају страх и неизвесност те је потребно да се најхитније састанемо и договоримо како да се сачува мир и сигурност грађана, али и витални интереси нашег народа, јер је свима јасно да наш народ не пристаје на једностране потезе Приштине који има за циљ прогон свега што је српско са ових простора.“, кажу из Српске листе.
У саопштењу још стоји да се у потезима Аљбина Куртија не види воља за решењем проблема већ за подизањем тензија.
„Последње изјаве Аљбина Куртија јасно указују да у Приштини не постоји воља за проналажењем решења и компромиса, већ искључиво жеља за изазивањем кризе и тензија, посебно на северу Косова и Метохије. Српски народ на Косову и Метохији верује својој држави Србији и председнику Александру Вучићу да ћемо заједно одговорити свим изазовима који су пред нама“, поручују из Српске листе.

Један коментар

  1. Дејан Младеновић

    Која демагогија…та иста Српска листа са Гораном Ракићем на челу истовремено подржава владу тзв косова и овог шиптарског смрада куртијеа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *