САД ужаснуте после Бајденовог говора

Фокс: Председник Бајден исмејан након што је пребројао 54 америчке државе

Амерички председник Џо Бајден критикован је због изјаве у којој је поменуо “54 државе” у САД уместо 50 које стварно постоје, преноси Фокс њуз.
Током говора у Пенсилванији, Бајден се похвалио успехом своје странке у одбрани Закона о здравственој нези, познатијег у САД као Обамакер. Он је посебно нагласио да су захваљујући томе демократе заузеле већину места у Конгресу на међуизборима 2018. Посетили смо 54 државе“, рекао је амерички лидер. Како Фокс примећује, Бајденова грешка изазвала је подсмех његових критичара.

Као што је чланица Представничког дома Конгреса Лорен Боберт написала на друштвеним мрежама, ако се рачунају „стања порицања, конфузије, заблуде и катастрофе које је Бајденов режим изазвао, онда би он погодио мету“.
„Џо Бајден је рекао да је био у 54 државе. Исусе, помози нам свима“, јадао се амерички комичар Теренс Вилијамс. Глумац и редитељ Роб Шнајдер наговестио је да ће Бајденов следећи говор „објаснити 81 милион гласова“ датих за њега на председничким изборима 2020.
Шеф политичког портала RealClearPolitics Том Беван подсетио је на резерву бившег председника и бившег шефа Бајдена Барака Обаме, који је својевремено бројао „57 држава“. „Изгледа да смо изгубили три државе од 2008. године!“ Беван се ругао.
Истовремено, конзервативни новинар Колин Прует нашалио се да је инфлација у Сједињеним Државама „толико јака” да „утиче на географију” под председништвом Бајдена.
Бајден, који ове године пуни 80 година, постао је најстарији председник Сједињених Држава у историји. Редовно упада у смешне ситуације, а противници америчког лидера разлогом за то сматрају године и могуће здравствене проблеме.

Извор: https://ria.ru/20221030/bayden-1827841052.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *