ПОДРШКА НИС-а ЕКОЛОШКИМ ПРОЈЕКТИМА У ОКВИРУ ПРОГРАМА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“

Лепши изглед за споменик културе, Гимназију Урош Предић у Панчеву

Као компанија која у континуитету улаже у побољшање еколошке слике Србије и унапређење услова образовања, НИС је у оквиру програма „Заједници заједно“ и у сарадњи са Градом Панчевом подржао пројекат замене столарије у згради панчевачке Гимназије „Урош Предић“. Вредност пројекта је више од 5,5 милиона динара, а захваљујући овим средствима је, осим новог савременог изгледа објекта, омогућено и унапређење енергетске ефикасности унутар ове образовне установе.  

У оквиру пројекта замењен је укупно 41 прозор са уличне стране зграде. На овај начин,  поред тога што је смањен губитак топлотне енергије, повећана је и  безбедност ученика и запослених у школи која је основана 1863. године. Радови на Гимназији „Урош Предић“, која  је једна од најстаријих просветних институција у нашој земљи, изведени су под условима које прописује Завод за заштиту споменика културе.

Светозар Еремић из Рафинерије нафте Панчево компаније НИС истакао је значај сарадње Града Панчево и НИС-а у оквиру програма „Заједници заједно“:

„Реализовали смо врло значајан пројекат замене столарије који ће дати нови квалитет ученицима и наставном кадру и утицати на енергетску ефикасност саме зграде. Компанија НИС и Панчево у оквиру овог програма сарађују дуже од једне деценије и за то време смо реализовали 152 друштвено-одговорна пројекта чија вредност је више од 200 милиона динара. Овим желимо да унапредимо квалитет живота свих наших суграђана, као и оних који бораве у нашем граду. Наш фокус није само бизнис, који успешно развијамо кроз Рафинерију нафте Панчево, већ и друштвено одговорно пословање кроз које улажемо у заједницу и градимо „Будућност на делу“ што и јесте слоган наше компаније“, навео је Еремић.

Зорица Помар, директорка Гимназије „Урош Предић“ у Панчеву захвалила се компанији НИС на средствима које је издвојила за реализацију значајног за ову образовну установу  пројекта:

„Ова зграда је почела да се гради 1863-1864. године и по досадашњим историјским документима до којих смо дошли нисмо нашли податке да је извођена оваква врста радова у свим претходним годинама постојања школе. Битно је да смо реализовали овај пројекат у домену заштите животне средине, затим смо уградњом прозора повећали енергетску ефикасност школе и тиме повећали смањење губитка енергије, а треће, а не мање значајно, је да смо повећали безбедност ученика и запослених, јер је замењена столарија на уличном делу зграде“, истакла је Помар.

Додатна информација:

Програм „Заједници заједно“ компанија НИС континуирано спроводи већ 14-ту годину у сарадњи са 13 градова и општина широм Србије. Од 2009. године до данас у циљу подршке развоју партнерских градова и општина, НИС је уложио  близу 1,5 милијарди динара за реализацију преко 1000 пројеката који су допринели побољшању квалитета живота у локалним заједницама. До сада је у Град Панчево уложено готово 200 милиона динара и успешно реализовано више од 150 пројеката. Само током прошле године на територији Панчева уложено је 14 милиона динара за  реализацију четири пројекта  у области екологије и заштите животне средине. Осим подршке коју је НИС пружио панчевачкој гимназији, подржани су пројекти у још три основне школе у Панчеву који су допринели побољшању енергетске ефикасности у тим образовним установама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *