ОДЛОЖЕНА ОДЛУКА О НАФТИ ИЗ ЈАНАФ-А: Вучићева борба уродила плодом, али још није готово

Одлука о нафти је одложена до 1. децембра, али не постоји рационално објашење за хрватску интервенцију, сем зато што сам хтео да идем у Јасеновац, рекао је председник Србије у свом обраћању из Прага.

Председник је појаснио да је одлука о нафти одложена до 1. децембра, до дана када је важила стара одлука. Вучић је објаснио да одлагање одлуке о нафти не значи да постоји образложење зашто постоји хрватска иницијатива да Србија не добије енергент из ЈАНАФ-а.

– Уколико не дође до промене, остаје стара одлука. Пазите, ми наравно можемо да увозимо Киркук. Али није то само платити 20 одсто више, држава то преузме на себе. Тешко је, али бисмо преживели. Видите сада тензије између Саудијаца и Американаца. Оптужују Ријад да ради са Русима, а сада се очекује и да Американци ваде своју нафту. И биће енорман раст цена нафте – казао је председник.

Он додаје да и Украјина више неће извозити струју, што ће створити велики притисак на европске земље.

– Сада ја питам, како да преживимо ако ћемо себи унутар Европе да саплићемо ногу, зато што је неки Вучић хтео да оде да положи цвет у Јасеновац. Не постоји ниједно рационално објашњење. Ми смо сву ту нафту плаћали. И складиштење, и траснпорт и таксе, све. Шта још хоћете од нас. Ко сте ви да нам одређујете од кога ћемо да купимо а од кога не. Сада већ имамо проблем и са дизелом, али о томе ћу причати више – рекао је Вучић.

Председник је казао да нас данас нико није критиковао, али да је могуће да ће то бити тема.

 
 

– Нико са говорнице. Што се тиче оних који су били на нашој страни, Румен Радев је био фантастичан, рекао је да то није фер према Србији. Онда је и Шолц рекао да мора да види о чему се ради. И Мицотакис је то поменуо у завршној речи – открио је Вучић детаље са састанка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *