Косово нам као вране отимају сваког дана, али нисмо спремни на капитулацију

СНС прославио 14 година постојања странке у Лесковцу.

Председник СНС Александар Вучић поручио је да је данас дан за понос.

– Данас је дан у ком свако од вас, нас, сваки члан СНС има право на део тог поноса, на парче резултата које смо заједно постигли, на признање на учешћу у највећем послу који је учињен у нашој земљи. Ствари нису идеалне и ништа није тако сјајно као што се представља, али јесте много боље и јесте Србије промењена. Успели смо да озбиљном и одговорном политиком мењамо Србију. Док сам долазио могао сам да видим нове фабрике, фабрике које смо ми у Лесковцу отворили, које су раније катанчене и затваране – казао је Вучић.

Он је рекао да данас преко 2 милиона и 300 хиљада људи има посао у овој земљи (470 хиљада разлика у одосу на 2012. годину).

– То показује колико смо вредно радили и колико смо ствари у Србији мењали – рекао је он и најавио долазак нових инвеститора у Лесковац.

Истиче да нема сумње да је било и да ће бити лоших људи међу члановима СНС.

 
 

– Немогуће је немати кукоља. Када неко не буде изабран у Владу, одмах ће да пронађу разлог да нашу породицу напусте – рекао је он.

Истакао је да никада неће напустити СНС.

– Бескрајно вас волим и бескрајно вам хвала на огромног поверењу, на љубави који сте давали Србију. Чињеница да десничарске присталице и присталице левице говоре да смо на оној другој страни доказују да смо само на страни Србије – тврди председник СНС.

Он се посебно захвалио дивним људима који никада ништа од странке нису добили, а увек су били уз њу.

Он је додао да нам Косово и Метохију отимају сваки дан као вране и гавранови и покушавају да нас убеде у то да је то за нас добро.

 
 

– Не разумемо тај језик како је кад вам неко вади очи, а да то буде добро за вас. Свакоме и на сваком месту сам говорио да не тражимо ништа туђе, само хоћемо да будемо своји на своме, а Косово и Метохија су део Србије и нешто што им не дамо да нам узму – казао је Вучић.

Објаснио је да само тражимо да нас поштују, као што ми поштујемо све друге.

– Данас, када траже од нас срце нашег националног бића, наше није да им претимо, наше је да скромно говоримо колико смо слаби и да знамо колико проблема имамо, али хоћу да им кажем да то не знали да смо стварно толико слаби. Србија је данас много јача него 1999. и 2012, у сваком смислу. Наше је да наставимо да радимо, да градимо фабрике, путеве, пруге, да извозимо софтвере, да бринемо о нашој деци – рекао је Вучић.

Он је истакао да се женама клања до пода на разуму, на одговорности, на озбиљности, на томе што брину о својој деци, својим мужевима и очима.

 
 

– Немамо деце за бацање, морамо да чувамо Србију. Само да нисмо учествовали у свим ратовима 20. века били бисмо већи од Холандије. Морамо да покушамо да сачувамо мир, али да љубоморно никоме не дамо оно што је наше – рекао је Вучић.

Он је истакао да се мора градити и шири народни покрет који “хоће да чува слободу Србије”, а циљ је да “у наредних 7,8 година умети да сачува Србију, да гура Србију напред, да обезбеди да Србија буде још јача”.

– Ми, напредњаци, ћемо својом странком моћи да се поносимо. Данас овде видим много више младих људи, али желим да се посебно захвалим нашим дивним пензионерима који су издржали тешке реформе и веровали у резултате које рад може да донесе. Управо зато, пензије ће да порасту више од 21 одсто. Пензије ће да прате плате у будућности и биће много задовољнији. Извињавам им се што су плате расле брже него пензије – тврди Вучић.

Он је онима који мисле да је Србија шака зоби поручио да неће моћи да приморају Србије да би натерали неке друге да поштују међународно право.

– Видећете снажнији отпор Србије. Видећете најснажнији отпор народа, поносите и слободарске земље. Ми немамо разервну отаџбину. За нас је она најбоља и не може да буде шака зоби. Размислите још једанпут хоћете ли на Србију поново – рекао је председник СНС.

Председник је рекао да Србија мора бити самостална, Србија у којој не одлучују тајкуни и страни амбасадори.

– Као и пре 10 година, и данас поједини бахати тајкуни, углавном из иностранства, покушавају да руше Србију и нас. Моја порука за њих је да су много јаки, а још јачи су они који их подржавају, али никада не смеју да потцењују пламен слободе који у Србији нико није успео да угаси. Србију покорити не можете. Зато, ми ћемо да идемо у Европу љубоморно чувајући своје право да будемо своји на своме. Урадићемо све да добијемо још много инвестиција, али поговора нема око виталних националних интереса. Спремни смо на компромисе, али не на капитулацију. Предаја, за нас, није опција. То је суштински мото СНС – казао је Вучић.

Он је рекао да је рад постављен на пиједестал.

– Резултат тога су резултати. Пре само 10 година, БДП је био 32 милијарди евра, а следеће ће године бити између 63 и 65 милијарди – казао је он.

Имају два шпанска тима: Хетафе и Леванте, и сваке године мисле да ће да победе Реал Мадрид и не победе га, а тако неки мисле да ће победити СНС, навео је Вучић.

– Нека живи СНС, нека нам је срећан рођендан и нека вечно живи наша Србија! Живела Србија! – поручио је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *