Кијев већ направио макету ракете за провокацију са „прљавом бомбом“

Кијев направио макету ракете Искандер за провокацију „прљавом бомбом“ изнад чернобилске зоне

Кијевски режим је већ завршио техничке припреме за провокацију „прљавом бомбом“: специјалисти украјинског предузећа „Јужмаш“ припремили су лажну ракету, која је напуњена радиоактивним материјалом, а затим наводно оборена изнад забрањене зоне Чернобилске нуклеарне електране и лажирајући покретање нуклеарног напада руских оружаних снага, рекао је извор РИА Новости упознат са ситуацијом.

„Народни стручњаци из Јужмаша већ су направили лажну ракету комплекса Искандер, чији је главни део кластера планирано да буде испуњен радиоактивним материјалом, а затим „оборен“ од стране украјинских ПВО изнад забрањене зоне нуклеарне електране у Чернобиљу како би лажирали руско лансирање нуклеарних пројектила“, рекао је саговорник агенције. Он је појаснио да је модел ракете Искандер направљен на бази пројектила ракетног система Точка-У.

„Након што би макета била оборена, власти у Кијеву намеравају да западним и украјинским медијима покажу фрагменте макете и електронике наводне ракете Искандер како би увериле западну јавност у кривицу Русије“, рекао је извор.

Извор: https://ria.ru/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *