“AКО НЕ СМЕ ДА КАЖЕ ИСТИНУ, НЕ ТРЕБА НИ ДА ЛАЖЕ”: Вулин одговорио амбасадорки Немачке

Министар унутрашњих послова Александар Вулин одговорио је немачкој амбасадорки Анке Конрад, која је рекла да се на Косову и Метохији 1999. године “развијала ужасна хуманитарна катастрофа уз масовно кршење људских права”.

– Када је немачки министар одбране објавио да Србија врши масовна стрељања Шиптара на стадиону “ФК Приштина”, у Приштини, изречена је лаж која је уз лаж о масакру у Рачку послужила као оправдање за почетак агресије 19 земаља НАТО пакта на Србију. Поштована амбасадорка Немачке могла је свој мандат да започне извињењем за изречене лажи о Србији, али када већ није тако почела, могла је и да не понавља лажи о српској агресији на сопствену земљу. Ако не сме да каже истину, поштована амбасадорка не треба ни да лаже – изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин”.

Анке Конрад је на питање како је разумела поруку председника Вучића на Генералној скупштини УН да су многе земље које се позивају на Повељу УН у случају Украјине, ту повељу прекршиле у случају Србије и да ли постоје двоструки стандарди у овом случају, Конрадова је одговорила да су то “две потпуно различите полазне ситуације”.

– Од 24. фебруара Русија масовно крши Повељу УН и води рат против нације са више од 40 милиона људи која ни на један начин није угрозила Русију. Ситуација је 1998. и 1999. године била потпуно другачија. Недвосмислено је утврђено да је ситуација на Косову представљала озбиљну претњу миру и безбедности у региону, да је праћена ужасном хуманитарном катастрофом и масовним кршењима људских права – рекла је Конрадова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *