„Значи, читао сам непостојећи папир“: Вучић о европском негирању објављеног плана за тзв. Косово

 
Председник Србије Александар Вучић, на изјаву портпарола Европске комисије Петера Стана дату „Приштини инсајт“ да ЕУ није видела било какав нон пејпер, нити да долази од тима који се бави дијалогом, констатовао је да је „очигледно онда читао непостојећи папир“.
 
Вучић је на питање да ли је видео поруку из Брисела да не постоји нон пејпер о којем је говорио недавно, одговорио: „Ја сам онда луд. Значи, читао сам непостојећи папир, а за њега ме питали још неки саговорници“.
Казао је да није хтео да прими тај папир јер зна да би, ако се појави у јавност, њега окривили.
„Овако нисам примио папир па знају да немам везе са објављивањем“, додао је он.
Подсетимо, рел је о плану Немачке и Француске (Шолц-Макрон) који, како су пренели медији, подразумева да 2023, после 10 година од потписивања Бриселског споразума, почне нова фаза у дијалогу Београда и Приштине, а затим да након још 10 година, кад ЕУ буде спремна да укључи Западни Балкан, дође до формалног споразума о признању, као предуслова за чланство у ЕУ.
На питање да прокоментарише изјаву посланика Самоопредељења да је такозвано Косово спремно за нападе и да поседује наоружање да се брани, Вучић је рекао да Србија не би да ратује, а да се дивимо снази њихове опреме и оружја.
„Ми свој посао, они свој“, поручио је он.
На вест да је Србија због премишљања власти у вези са “Европрајдој”, стављенана листу за праћења глобалног савеза организација цивилног друштва ЦИВИКУС, Вучић је поручио – „нека нас прате“.
“Много нас је та вест погодила, нека наставе да нас прате. Ви се трудите да урадите све што можете да свима главе сачувате и да будете фер и заштитите људе, а онда тако“, додао је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *