ЖЕЂ ЗА ИДЕОЛОГИЈОМ, ЗА НАРОДНОМ РЕВОЛУЦИЈОМ ОДОЗГО

Да је Запад остао без идеологије такође се види управо у удруженом злочиначком подухвату против Русије. Пљачка као мисао водиља, од Првог крсташког рата, преко Колумбовог открића, још је и могла да се огрне стијегом хришћанства, али се право лице обезбоженог, па тиме и суштински осиромашеног Запада види у нападу на Србију и Црну Гору 1999. године. То је нулта година новог Рата

Aлександар Дугин, први геополитички ум Русије и тужни отац у атентату (на њега!) убијене ћерке Дарје, упро је прстом кад и пером, те брижно и родољубиво свима Русима открио што је могло да се наслути: без идеологије неће бити побједе у новом великом – зовимо га тако – отаџбинском рату.

У тексту „На ивици Трећег светског рата“ (Geopolitika.ru), он подразумијева да је Русија у рату са колективним Западом, да наквасало украјинство данас живо вјерује како брани своју домовину, док руски војник не зна чак ни шта је крајњи циљ онога што се до почетка Трећег свјетског рата звало СВО – Специјална војна операција. Она је успјелом, и по руску страну неповољном, украјинском контраофанзивом на Харков окончана.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.