СВЕТИОНИК – Караоблаци почињу да се надвијају над континенталном Европом

Караоблаци, фотографија у боји (Фото: Н. М.)

Цивилизација Танатоса, која попут митске змије Уроборос сама себи једе реп, доказано ради на смрти сопствених поданика, отрованом храном, отрованим безалкохолним пићима, умрлим школством, спектром ЛГБТ интервенција да би се из коријена промијенило друштво, популаризацијом чак и постнаталних (!) абортуса, популаризацијом еутаназије, малигним утицајем медија, све луђим неприродним законима, негативном политичком селекцијом, трансхуманизмом…

Никад као минулог љета, наслушао сам се жеља многих континенталаца, највише Срба из земље и расијања, да „овде, у Боки“ купе стан.
То су људи имућни, ипак не као Новак Ђоковић, који је, вјенчан у Боки, такође постао заливски резидент, већ као припадници више средње класе којима нов кључ не представља превелики проблем, са све порезом.
Уздигнемо ли фокус, колико ваља замислити уздаха у Срба над пословично јефтиним rent-a-дестинацијама дуж обала грчких полуострва Ситоније, посебно Касандре, гдје ваља „причати српски да те конобар разуме“! Зар не би и тамо било лијепо живјети? Како да OXI, што би рекли пријатељи Грци, како да не.
Медитеран је сан цијеле Европе. Увијек када оболи, она помисли да би могла лијечити се на Средоземљу.
Кад сезонско љето мине, календарско љето настави да постоји, све до лаганог преласка у јесен, која је такође купалишно доба. Море је у другој половини септембра једнако топло колико и у другој половини јуна.
Караоблаци почињу да се надвијају над континенталном Европом у којој су Сједињене Америчке Државе и Велика Британија 2014. године потпалиле ватру на Мајдану, у Кијеву.
Пријатељица из Швајцарске, универзитетски професор, прича ми на српском, с плажним пешкиром преко рамена, како је немогуће да било ко установи да ли ће она током зиме што слиједи загријати стан изнад прописаних 19 степени и изложити се казни! Гледам је као особу инфицирану Европом. Ако су нам свима који памтимо, кажем, пуцали у главу да би нам бесконтактно измјерили температуру на улазу у дом здравља, општину или банку, то значи да ће неким пак уређајем за само 100 евра скупљим моћи да ласерски измјере и температуру свачијег стана без куцања на врата.
Пазимо…
Демократија је на наше очи одумрла. Исписала се из историје, истрошена као један од могућих облика владања, данас декадентирана, пуна је метастаза. Наступајући тоталитаризам демократију мора да принесе на жртву, са све дехристијанизованим народима који су били вјерници демократије.
Ово што видимо да и даље траје и пер ла финта води државе, са неизабраним премијерима, којекуде предсједницима, не само држава него и глобалистичких комисија, прелазни је облик владавине.
Западни свијет вуче остатак планете у бездан. Не постоји рационални разлог за тако нешто. Немогуће је објаснити сулуде геополитичке потезе тројног пакта Лондон–Вашингтон–Брисел без увођења метафизике, да би се дошло до одговора на питање: Зашто?
Цивилизација Танатоса, која попут митске змије Уроборос сама себи једе реп, доказано ради на смрти сопствених поданика, отрованом храном, отрованим безалкохолним пићима, умрлим школством, спектром ЛГБТ интервенција да би се из коријена промијенило друштво, популаризацијом чак и постнаталних (!) абортуса, популаризацијом еутаназије, малигним утицајем медија, све луђим неприродним законима, негативном политичком селекцијом, трансхуманизмом, истицањем у први план нескривених сатаниста како међу умјетницима, тако и међу мислиоцима, отвореним казивањем да је црно бијело и да ништа што постоји није бесплатно.
А све је то wrong. Све је то погрешно.
Да нисмо имали Теслу који је угашен зато што је имао идеју да ваздухом (што је данас сасвим разумљиво) свијету подијели бесплатну енергију, ни по јада. Али чак и да нисмо имали Теслу, имали смо Светог Саву, који нам и данас говори како је најскупља ствар, у пакету са слободом, све вријеме дебото бесплатна.
Све око нас кошта, чак и вода, што је аморално, неетично, што је пораз државе, што је усуд народа, што је слика пропасти, што је примарни услов свих зависности, али је Христ био и остао – бесплатан.
Да Цивилизација Танатоса прогања Христа, могло је да се опази 1999. када смо од стране 19 земаља бомбардовани на правди Бога. И дуго су се наши људи питали зашто ли, али зашто, Запад не престаје да кињи Србију која је све модерне ратове изгубила? Умјесто да коначно колективни силоватељи закопчају своје солдатске и дипломатске шлицеве, наставили су да посрнулу Србију цокулама бију у стомак, ударају у леђа и шутирају у главу и у гениталије.
Али зашто када је Србија све призн… Зашто кад је Србија све прод…
Зато што је још увијек православна. Зато што је још увијек Георгијевском лентом као слободарском врпцом повезана с Русијом.
Отуд онај ЛГБТ+ антиисус на београдској паради, отуд онај феминизирани Косовар како га фотографишу с голим дупетом испред Цркве Светог Марка, Грачанице у архитектонском преводу. Штитећи им шетњу, Србија је више него икад наудила себи. Три масовне литије нису биле довољан тас на београдским теразијама, јер су на другом тасу ваге поскакивали амбасадори западних земаља. Сви одреда мрзитељи Русије.
Сада када је Београд обиљежен урином у дугиним бојама, око из Мордора може да фокусира само Москву.
Запад би је – не смогне ли Трећи Рим снаге и вјере (не помогнемо ли Русији и ми као онај врабац што шумски пожар гаси водом из кљуна) – појео на канибалистичком пиру.
Пошто се увијек ваља вратити на почетак, јер у почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, мислим да нам је свима потребан духовни ресет, суноврат до дна психе, не бисмо ли се покајали и поправили наше затомљене људскости.
Мислим да у овом тренутку престаје бити паметно улагање у некретнине. Ван мјеста становања. Ма колико Срби из земље и из расијања замишљали да је море идилично, зима пред нама показаће право лице поретка који је генерисан да буде. Нема Србин пара у штеку за инвестиционо злато. Најпаметнији биће онај ко парама из сламарице обнови имање.

Програмски формат Светионика јесте да бљеска с управо бококоторске нулте надморске. С једине географије на свијету на којој наш народ и даље живи уз море

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *