Потписан Меморандум о сарадњи између НИС-а и Саобраћајног факултета у Београду

Компанија НИС наставља да проширује круг партнера међу образовним институцијама успостављањем сарадње у области образовања, истраживања и трансфера знања са Саобраћајним факултетом Универзитета у Београду. Меморандум о сарадњи потписали су прошле недеље Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, и проф. др Небојша Бојовић, декан Саобраћајног факултета.
Циљ овог меморандума је успостављање партнерских односа између НИС-а и Саобраћајног факултета који су усмерени на унапређење научног, образовног и стручног повезивања ове образовне институције с пословним активностима НИС-а. Меморандумом су, између осталог, предвиђени размена знања и искустава, научна истраживања и научноконсултативне услуге, организација гостујућих предавања, учешће у заједничким пројектима, обуке, тренинзи и стручна усавршавања запослених НИС-а, као и укључивање студената факултета у програме НИС-а намењене младима, у складу с могућностима и потребама компаније.
Проф. др Небојша Бојовић истакао је да му је задовољство да данас буде домаћин НИС-у. „Саобраћајни факултет је престижни факултет Београдског универзитета и могу да кажем да већ годинама уписујемо у првом уписном року и студенте који су на буџету и самофинансирању. За нас је изузетно важна сарадња са привредом, а једна од најуспешнијих компанија која послује у овој земљи је Нафтна индустрија Србије. Зато ми је посебно драго што су знања која преносимо нашим студентима употребљива, и верификација на привредном тржишту је од круцијалног значаја“, изјавио је Бојовић.
Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, истакао је да је компанија овим потписивањем направила значајан корак напред када је реч о развоју сарадње са образовним установама у Србији.
„НИС је велика компанија и ми имамо значајно пословање широм Србије и зато смо почели да развијамо сарадњу са факултетима, и то не само са технолошким факултетима. И данас је ово још један корак напред јер ми проучавамо себе, трудимо се да мотивишемо младе људе да дођу у нашу индустрију и виде које могућности им пружамо за развој каријере, као и да им омогућимо праксу и нова знања. Ми смо фокусирани на младе таленте, желимо да се подмладимо, али и да задржимо наше младе талентоване људе у Србији, јер то је стратешки циљ који имају и председник и Влада Србије, и ми хоћемо да се уклопимо у тај врло битан правац на коме смо већ много урадили и наставићемо да радимо“, изјавио је Смирнов.
Због доприноса побољшању услова образовања у Србији, НИС је прва компанија добитник престижне „Светосавске награде“ коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *