ПИСМА ИЗ ТАМНОГ ВИЛАЈЕТА – МУСТРА

Како је кључни човек грузијских специјалних снага разобличио природу рата у Украјини?

Рубикон је пређен. Или ће Русија извојевати победу, или ће Запад сахранити све вредности које је источна цивилизација баштинила вековима. И овде није реч само о денацификацији подивљалог кијевског режима, још мање о територији. Питање је фундаментално и тиче се опстанка. У 11 минута снимљеног разговора Андро Какашвили, официр грузијских специјалних снага и бивши командант специјалне групе који је војну каријеру започео у гарди предсједника Грузије, разобличио је природу рата у Украјини и улогу Запада у њему. Прича која следи тиче се и тамног вилајета. Видећемо како.

ПРИЗНАЊЕ КОМАНДОСА У свом видео-обраћању Какашвили документује оно на шта је Кремљ упозоравао – напад на Русију планиран је из више праваца и подразумевао је претходну дестабилизацију окружења. Кључна тачка били су протести у Минску 2020, који су, речима Какашвилија, водиле координиране америчке и украјинске обавештајне структуре. Као непобитан доказ реченог, Какашвили је понудио јавности на увид потврду о завршеном војном курсу обуке у маринској бази у Сједињеним Државама као и потврду ветерана војних операција у Грузији. Испред камере грузијски официр показује ожиљке од рањавања мецима. Али прича добија неочекивани заокрет. Особа од поверења која је учествовала у америчким акцијама, Андро Какашвили почиње да одлази у цркву, и на ужас својих налогодаваца доноси одлуку да скине тешко бреме са своје душе и исприча шта Американци и на који начин раде против различитих народа свијета.
Тбилиси, 2020, амбасада САД. Амерички официри спроводе посебну обуку с групом грузијских ратних ветерана пре него што ће бити пребачени у Минск и укључени у акцију свргавања бјелоруског председника Александра Лукашенка. Пут до Минска ишао је преко Кијева. Америчким плаћеницима у Минску су обезбеђени станови и аутомати калашњиков. Задатак – убиства бјелоруских полицајаца и демонстраната, што би, по америчким проценама, довело до распламсавања протеста и смене власти у Бјелорусији. Америчку обавештајну операцију, према тврдњама грузијског командоса, надгледао је Бајденов савјетник Мајкл Карпентер, данас амерички амбасадор при Организацији за европску безбједност и сарадњу.

НАПАД НА РУСИЈУ ИЗ ЧЕТИРИ ПРАВЦА Истовремено са инфилтрацијом терориста из Украјине и Грузије, украјински обавјештајци су врбовали и запослене у безбједносним фирмама на територији Бјелорусије обећавајући им запослење у Венецуели. План америчких специјалних служби и њима подређеног кадра из Кијева био је оптужити Русију за убијање демонстраната у Минску.
Андро Какашвили открива да је операција стријељања демонстраната отказана само из једног разлога – специјалне снаге Бјелорусије биле су на трагу да открију починиоце. Ова „акција“ у Бјелорусији била је тек дио ширег плана напада на Русију из четири правца. План је био да након свргавања Лукашенка на власт дође опозиционарка Тихановскаја, а НАТО и украјинске трупе уђу у Бјелорусију где би имале отворен маневарски простор за напад на Смоленск и Брјанск. За то вријеме Михаил Сакашвили прокријумчарен је у луку Батуми, у поморском контејнеру, са задатком организовања акције свргавања грузијске владе и покретања на граници Русије, сукоба у Јужној Осетији и Абхазији. План је пропао. Грузијске специјалне службе успјеле су лоцирати Сакашвилија након уласка у Грузију и он је сада у затвору.
Почетак напада из Бјелорусије и Грузије на Русију требало је да се поклопи с покретањем украјинске војске ка Криму и Донбасу. Офанзива је подразумевала четири правца – из Бјелорусије, Украјине, Абхазије и Осетије. Планови америчких специјалних служби у Минску планираних по обрасцу Мајдан у Кијеву били су осујећени. Следећа тачка био је Казахстан, али и ту без успеха.

ОБРАЗАЦ ЈЕ ИСТИ Да ли је тешко уочити сличности између ове приче и свих дешавања која су потресала Србију и регион последњих деценија? Бомбардовање Србије, сетимо се, није уследило због унутрашњих политичких процеса и наводне диктатуре Слободана Милошевића, како је српску јавност убјеђивао оснивач злоћудног „Отпора“ Срђа Поповић Млађи већ због претварања КиМ у НАТО базу.
За своју активност Поповић, аутор предлошка за рушење Западу непослушних режима „Мустра за револуцију“, од стране британске тајне службе награђен је избором за ректора универзитета Сент Ендруз у Шкотској, добивши више гласова од бившег лидера Шкотске либералдемократске партије Вилијама Ренија. Срђина мустра показала се учинковитом. У Тунису 17. децембра 2010. године студент Мухамед Буазизи запалио се након што му је полиција одузела тезгу. Био је то сигнал за почињање побуне и увод у Арапско прољеће. Легални предсједник државе Зин ел Абидин бин Али схвата да не може спријечити побуну радикалних исламиста подржаних са Запада и 14. јануара 2011. напушта земљу, након што је хиљаду људи убијено у уличним нередима. Наставило се у Египту, Либији, кулминирало у Сирији док је НАТО у континуитету уз помоћ терориста убијао по Авганистану, Ираку… „Мустра за револуцију“ Срђе Поповића убила је на Блиском истоку три милиона људи за осам година, организовала убице параџемате које су деловале под покровитељством Алије Изетбеговића, покорила и разорила Украјину.
И убиство Дарје део је мустре. Важно је знати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *