Петковић поручио Куртију: Изборићемо се и за КМ регистарске таблице

 
Поручујем Куртију да као што смо сачували српске личне карте на Косову и Метохији, изборићемо се и за КМ регистарске таблице, саопштио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.
 
Он оценио да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти да би сакрио катастрофално стање по питању енергетике, на дан почетка спровођења договора наставља да прети укидањем КМ регистрарских таблица.
 
“То што Аљбин Курти по цео дан снима видео материјале на српском језику, а Џељаљ Свечља се под окриљем ноћи слика за друштвене мреже на северу Косова и Метохије, неће сакрити чињеницу да је Приштина на прагу енергетског колапса, уз рестрикцију 90 одсто потрошача на дневном нивоу и до седам сати”, навео је Петковић, саопштила је Канцеларија.
Петковић је оценио да више ни Албанци, како је рекао, не наседају на Куртијеву антисрпску хистерију, којом би да прикрије своје неспособно руковођење енергетском кризом, зато што људи на Косову и Метохији желе да имају струју на прагу грејне сезоне.
 
“Обиласком административних прелаза Свечља је могао да прочита и дисклејмер који му јасно ставља до знања да од тзв. косовске “државности” нема ни слова, нити ће је икад бити, тако да је са Брњака Свечља понео лекцију по коју је дошао”, рекао је Петковић.
Он је поручио и да Курти и Свечља не покушавају да тренирају мишиће на северу Косова и Метохије јер тиме само показују колико су им снаге скромне, а домети још мањи.
“Посебно у контексту покушаја Приштине да криминализације север, претећи без основа, доказа и аргумената хапшењем потредседника Српске листе Милана Радоичића. Ако је мислио Свечља да ће на тај начин да уплаши Србе, грдно се преварио”, навео је Петковић.
Он додаје и да док се Приштина грчевито труди да сакрије своје лоше резултате и смишља пакости, у Београду се данас, у оквиру иницијативе “Отвореног Балкана” отвара највећа винска манифестација у овом делу Европе којом показујемо вредности сарадње, економског повезивања, а то су у Приштини непознате речи.
Курти је раније, уз видео поруку на српском језику, позвао грађане да од данас у наредна два месеца изврше пререгистрацију без надокнада које ће иначе износити 5.000 евра, а министар унутрашњих послова Џељај Свечља ноћас посетио Брњак поводом примене спиоразума о документима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *