Компанија НИС донирала воду „Јазак“ болници у Батајници

НАСТАВЉА СЕ ПОДРШКА ЗДРАВСТВУ

Компанија НИС наставила је са подршком здравственим установама у нашој земљи у којима се лече оболели од COVID-19. Желећи да олакшају болничке дане пацијентима, али и допринесу унапређењу услова за рад медицинског особља, представници НИС-а уручили су данас донацију од готово 10.000 литара пијаће воде „Јазак“ ковид болници у Батајници, која послује у саставу Универзитетског клиничког центра Србије. Донацију је у име компаније НИС уручио Вадим Смирнов, заменик генералног директора, док је у име домаћина уручењу донације присуствовала др Татјана Аџић Вукичевић, директорка болнице у Батајници.
Данашња донација је наставак подршке коју компанија НИС пружа здравственим установама широм Србије које збрињавају оболеле од COVID-19. Компанија је током 2020. и 2021. године тим установама поклонила више од 111 хиљада литара пијаће воде у вредности од седам милиона динара. Поред болнице у Батајници, вода „Јазак“ донирана је Клиничком центру Војводине, Универзитетском клиничком центру Ниш и припадајућој ковид болници у Крушевцу, као и медицинском особљу ковид одељења КБЦ „Бежанијска коса“. Поред установа специјализованих за лечење пацијената оболелих од COVID-19, компанија НИС је донирала пијаћу воду и пацијентима на Институту за онкологију и радиологију Србије, као и многим другим здравственим установама широм Србије.
Татјана Аџић Вукичевић, директорка болнице у Батајници, захвалила је компанији НИС на подршци пацијентима и здравственим радницима.
„Желим да захвалим компанији НИС за помоћ коју је донирала ковид-болници Батајница у виду неопходне воде која ће користити нама, здравственим радницима и нашим пацијентима. Желим да вам још једном најљубазније захвалим што сте издвојили време и дошли да нас обиђете“, истакла је Татјана Аџић Вукичевић.
Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, нагласио је да је улагање у здравство једно од стратешких опредељења компаније.
„Протеклих година смо видели колико је битно имати чврст, ефикасан и флексибилан здравствени систем. Компанија НИС, која се бави енергетском безбедношћу, већ одавно препознаје колико је битно имати јак здравствени систем и колико је то важно за наше грађане. Због тога смо у подршку здравству до сада уложили готово 240 милиона динара. Испред ове болнице ми видимо да држава улаже значајна средства у здравствене институције, али у здравом друштву и бизнис мора да буде одговоран и да се тако понаша. И ми смо грађани, и ми смо корисници, и ми исто долазимо у ове установе. Зато НИС своје донације спроводи системски и не само у Београду, него и у Крушевцу, Новом Саду, Зрењанину. Желимо да будемо пример и да се и друге компаније придруже истом циљу. И то остаје наше стратешко опредељење“, изјавио је Смирнов.
Од 2009. године компанија је кроз различите програме и донаторске активности у унапређење услова за рад јавног здравства инвестирала готово 240 милиона динара. Међу институцијама јавног здравства које је подржала компанија НИС су и Институт за мајку и дете „Др Вукан Чупић“, Универзитетска дечја клиника „Тиршова“ у Београду, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, Општа болница „Студеница“ у Краљеву, Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици, Хемато-онколошко одељење за дечје интерне болести у Нишу и многе друге.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *