ДОДИК УЧВРСТИО ВЕЗЕ С ПУТИНОМ

Председник Руске Федерације на састанку у Москви назвао је госта из Бањалуке „пријатељем наше земље“, пожелевши му успех на изборима. Владимир Владимирович је такође изразио наду да ће изборни резултати „учврстити позиције патриотских снага у РС“

Милорад Додик се по други пут за само три месеца састао с Владимиром Путином (претходни сусрет је одржан у јуну у Санкт Петербургу), сада непуне две недеље уочи општих избора у БиХ, чији ће исход пресудно утицати на будућност Републике Српске, али и на политички статус овог политичара. Српски члан Председништва Босне и Херцеговине (на предстојећим изборима надмеће се за функцију председника РС) поновним одласком на разговоре с првим човеком моћне руске државе још једном је потврдио да, без обзира на притиске са Запада, не одступа од чврстог курса сарадње Бањалуке с Москвом, која је до сада у више наврата показала да је највећи заштитник интереса мањег ентитета дејтонске творевине.

Додик је, уосталом, једини од државника из европских земаља које се налазе у сфери утицаја „НАТО чизме“ пробио „блокаду“, успостављену на почетку руско-украјинског сукоба, и одважио се да оде на разговоре са „анатемисаним“ Путином. Ту чињеницу, као и упорност коју показује у Сарајеву одбијајући да се сагласи са увођењем санкција највећој земљи наше планете, умеју да цене у Москви, што је показала и срдачност с којом је Владимир Владимирович дочекао госта, али и начин на који је ова посета пропраћена у руским медијима.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.