„БРЂАНИН ДОКАЗ НЕПРАВДЕ ХАГА ПРЕМА СРБИМА“ Цвијановић – Ријеч о једној унапријед припремљеној политичкој слици

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да је неправда главно обиљежје судовања у БиХ, али и међународних правосудних институција, што је видљиво и у случају бившег шефа Кризног штаба Српске Аутономне Области /САО/ Крајина Радослава Брђанина, који је у тешком здравственом стању пуштен на слободу након 23 године тамновања.

– Очито је ријеч о једној унапријед припремљеној политичкој слици која је послије попуњавана одређеним правосудним или судским одлукама и пресудама – рекла је Цвијановићева новинарима коментаришући чињеницу да је Брђанин због изузетно лошег здравственог стања пребачен у болницу на лијечење по доласку у Бањалуку из Хага.

Цвијановићева је констатовала да су ту и нехумани услови и односи према пресуђеним Србима, као и неједнак третман свих оних који су требали да се нађу пред правосудним институцијама.

– Нажалост, ово није једини случај гдје је неко ко је тешко оболио, а /тек/ у лошем стању му се дозвољава да изађе на слободу, иако су неки услови стечени и прије тога – нагласила је Цвијановићева.

Брђанин је након 23 године проведене у затвору пуштен на слободу због тешког здравственог стања и синоћ је стигао у Бањалуку.

На бањалучком Аеродрому дочекало га је возило Хитне помоћи, а потом је смјештен у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци у јединицу за интензивно лијечење.

Како каже генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић који је учествовао у пријему и смештају пацијента, Брђанин је у тешком стању и смештен је у јединицу за интензивно лечење.

– Обављен је део дијагностике и направљен је и план за даље лечење – рекао је Владо Ђајић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *