Ако је неко одговоран за нашу зависност од Русије, онда су то идиоти и наивци који се кладе на енергију ветра и сунца – Ле Пен

 
Марин Ле Пен, лидер десничарске парламентарне групе Национално јединство, оштро је критиковала подршку Француске санкцијама против Русије, називајући такав став великом „геополитичком грешком“. Она је такође прозвала „идиоте“ који подржавају зелену агенду, наводећи их правим кривцима за зависност ЕУ од руских фосилних горива.
 
„Европска унија види да њена обећања о просперитету и миру тону у њеним економским, енергетским и геополитичким грешкама“, рекла је Ле Пен на састанку странке.
 
„Париз је повучен од стране Европске уније, бесомучним ратом у Украјини, да усвоји неприкладне и непромишљене санкције“, додала је она.
 
Опозициони политичар, која је била друга у недавној председничкој трци, оптужила је зелене политичаре уопште, издвајајући посебно немачке, да својом агендом воде целу ЕУ у текућу енергетску кризу. Енергетска криза је у великој мери резултат напуштања других извора енергије, односно нуклеарне енергије зарад „зелених“ идеја, сугерисала је Ле Пен.
 
Ле Пенова је више пута критиковала став француске владе о текућем сукобу између Русије и Украјине и рути санкција којих се придржава. Крајем августа, Ле Пен је оптужила Емануела Макрона да „лаже“ о коренима економске кризе, након што је француски председник упозорио на предстојећи „крај изобиља“.
 
„Економска криза која је погодила Француску не датира од овог лета. Не датира из рата у Украјини. Емануел Макрон је лагао скривајући истину од Француза и сада најављује штедњу. Морају се предузети многе мере да би се заштитили Французи“, рекла је Ле Пен тада на друштвеним мрежама.

Извор: РТ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *