Вулин се састао са Лавровом у Москви: Србија сама бира своје пријатеље

 
Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који борави у званичној посети Москви, састао се данас са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом.
Министар Вулин истакао је да Србија, коју води председник Александар Вучић, не заборавља вековно братство и да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији и није постала део антируске хистерије, саопштио је МУП.
 
Српски министар унутрашњих послова поручио је да је Сергеј Лавров искрени пријатељ Србије и српског народа, изразивши велику захвалност Руској Федерацији на доследном поштовању суверенитета и интегритета Србије и непризнавању лажне државе Косово.
Вулин је истакао је да је Србија самостална и независна држава која сама бира своје пријатеље.
Српски министар унутрашњих послова нагласио је да дубоко жали због тога што је министру Лаврову вољом других земаља онемогућена посета Београду у јуну, истакавши да су забраном доласка министра Лаврова у званичну посету Србији прекршени и погажени сви принципи међународног права.
Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров истакао је да ће руска држава наставити да пружа подршку Србији у очувању територијалне целовитости.
Вулин је истакао је да Србија никада неће заборавити помоћ Русије и руског председника Владимира Путина, који је на позив председника Вучића 2015. године спречио доношење британске резолуције у Уједињеним нацијама, по којој би Срби били проглашени геноцидним народом.
На састанку српског и руског министра истакнуто је да Србија и Русија и у временима великих изазова имају изузетне дипломатске односе и успешну билатералну сарадњу, баш као што и председник Вучић и председник Путин имају изузетно добре личне односе, наведено је у саопштењу.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *