СРБИЈА ПОДНОСИ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ КУРТИЈА Петковић објавио слике: Ево шта се налазило у возилу возача ког је РОСУ киднаповала

Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, одржава ванредну конференцију поводом новонастале ситуације на КиМ, где су припадници РОСУ ухапсили Србина у близини Рудара, који је превозио лекове и санитетски материјал.

– Аљбин Курти лично наредио хапшење Дејана Спахића, возача српског санитета, због чега ће бити поднета кривична пријава против Куртија. Креће са најновијим и најтежим провокацијама. РОСУ је зауставило санитетско возило које је возио Спахић и до зуба наоружани полицајци су га киднаповали, а један припадник је сео за волан санитетског возила и сви су отишли на југ у непознатом правцу. Разлог је то што је Спахић превозио лекове из Лепосавића ка Косовској Митровици. Курти удара на пацијенте и болеснике у тешком стању, који чекају на лекове – рекао је Петковић на почетку обраћања.

– Очигледно после таблица на ред долазе здравствене институције. Више нико не зна шта је следећи потез Куртија и шта је у његовој глави. Ја сам о овом скандалозном догађају обавестио и господина Лајчака и рекао да на овај начин Курти гази све споразуме и мир, иако је он дао обећање да више неће спроводити никакве акције.

– И оно мало лекова што имамо они отимају и хапсе возаче, шаљући поруку да Србима нема места за живот на КиМ.

Да Курти не жели мир показатељ је и данашњи догађај који је узнемирио наш народ. 

Подсетимо, припадници специјалне полицијске јединице Росу, наоружани дугим цевима, ухапсили су Србина у близини места Рударе, крај Звечана, где је у недељу увече био блокиран пут.

Реч је о човеку који превози лекове и санитетски материјал за болничку апотеку, заустављен је док је возио кола и ухапшен без објашњења.

Такође, како се незванично сазнаје, полиција је одузела и возило са лековима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.