Kurtijevi specijalci sa Amerikancima, Nemcima i Britancima iz Kfora vežbaju razbijanje demonstracija i korišćenje šok-bombi

U bazi specijalne jedinice tzv. kosovske policije “Belvedere”, koja se nalazi u južnom delu Kosovske Mitrovice, u toku je vežba koju pripadnici ove jedinice pohađaju zajedno sa jednim delom tzv. bezbednosnih snaga Kosova – saznaju nezvanično “Novosti”.

Kako prenose naši izvori, zabrinjavajuće je što u svemu ovome učestvuje i KFOR! Naime, u pomenutoj bazi prisutni su i britanski, američki, turski i nemački instruktori međunarodnih oružanih snaga. Dakle, pripadnici vojne misije, koja je po Rezoluciji SB UN 1244 jedina regularna vojska na teritoriji Kosova i Metohije, obučavaju nelegalnu armiju lažne države i to za razbijanje demonstracija i nereda, upade u objekte, brze intervencije uz korišćenje šok-bombi, presretanje vozila i hapšenja, upravljanje borbeno-oklopnim vozilima marke “hamer H1”, “reno”, “bastion” i “spartar”.

Ovakvo ponašanje pojedinih članica misije Kfora svakako brine Srbe na KiM, koji ne žele da prihvate namere Prištine da ukine srpska dokumenta i registarske tablice za automobile. Sve ovo samo doliva ulje na vatru u susret 1. septembru, za kada je zakazana primena skandaloznih mera Aljbina Kurtija, koji je nedavno u Briselu odbio sve predloge Beograda za kompromisno razrešenje trenutne pat pozicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *