Куртијеви специјалци са Американцима, Немцима и Британцима из Кфора вежбају разбијање демонстрација и коришћење шок-бомби

У бази специјалне јединице тзв. косовске полиције “Белведере”, која се налази у јужном делу Косовске Митровице, у току је вежба коју припадници ове јединице похађају заједно са једним делом тзв. безбедносних снага Косова – сазнају незванично “Новости”.

Како преносе наши извори, забрињавајуће је што у свему овоме учествује и КФОР! Наиме, у поменутој бази присутни су и британски, амерички, турски и немачки инструктори међународних оружаних снага. Дакле, припадници војне мисије, која је по Резолуцији СБ УН 1244 једина регуларна војска на територији Косова и Метохије, обучавају нелегалну армију лажне државе и то за разбијање демонстрација и нереда, упаде у објекте, брзе интервенције уз коришћење шок-бомби, пресретање возила и хапшења, управљање борбено-оклопним возилима марке “хамер Х1”, “рено”, “бастион” и “спартар”.

Овакво понашање појединих чланица мисије Кфора свакако брине Србе на КиМ, који не желе да прихвате намере Приштине да укине српска документа и регистарске таблице за аутомобиле. Све ово само долива уље на ватру у сусрет 1. септембру, за када је заказана примена скандалозних мера Аљбина Куртија, који је недавно у Бриселу одбио све предлоге Београда за компромисно разрешење тренутне пат позиције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *