КУРТИ СЕ СПРЕМА ЗА УДАР: Изнад Јариња осванула осматрачница, укопавају цистерне

Како се ближи 1. септембар, за када су власти у Приштини најавили да почиње примена одлуке о суспензији српских докумената и регистарских таблица, тако Албанци свакодневно припремају терен за насилно спровођење ове мере која од Косова и Метохији може да направи буре барута.

Свега три дана пошто су “Новости” објавиле да се Куртијеви специјалци убрзано обучавају за разбијање барикада и употребу тешких митраљеза, данас рано ујутру, како преносе наши извори, Косовска полиција формирала је осматрачницу код телекомуникационог репетитора изнад административног прелаза Јариње.

Истовремено, тзв. Мобилна гранична јединица КП, почела је да укопава у земљу цистерне за нафту, у циљу спречавања оштећења и експлозије. Очигледно је да ово све указује на то да се Приштина спрема за удар на север КиМ и да се неће либити да употреби силу ако Срби не прихвате документа лажне државе. Информације да КП поставља осматрачнице близу административних пунктова само потврђује сазнања “Новости” да Куртијеви специјалци увелико извиђају терен и бирају најподесније коте за напад.

Наше службе дошле су до сазнања да Албанци желе да инсталирају и снајперска гнезда, а мета би им били виђени локални Срби и функционери Српске листе. Председник Александар Вучић у петак је открио да Београд зна имена шесторица наших људи чију ликвидацију спрема Куртијева власт.

Један коментар

  1. Briselski sporazum proizvodi nasilje nad Srbima

    Kurti se sprema za udar… ako Srbi ne prihvate dokumenta lažne države Kosovo?
    Zašto Srbija ne odbaci Briselski sporazum kojim se otima KiM od Srbije – da ostane administrativna linija na Jarinje i Brnjak kako je bilo pre potpisivanja izdajničkog sporazuma 2013, odnosno pre integrisanja prelaza u granicu? Zašto se čekalo devet godina da se deo po deo sve preda albancima, pred svršen čin, a svi su znali koji su čitali Briseslki sporazum da će na kraju biti velikih problema za Srbiju. Znači išlo se na tajnu-perfidnu predaju teritorije pričom o “lažnoj” državi Kosovo: Kad su Albanci rekli da prave lažnu državu, da su se šalili… znači zamajavo se rpski narod “da se vlasi ne dosete”? Govori se o našoj južnoj pokrajini a nigde to ne piše u Briselskom sporazumu, nego piše da će ZSO upravljati po zakonima i Ustavu Kosova, nema zakonska ovlašćenja, status isti za sve kosovske opštine.

    Kada je do 2013. bila administrativna linija – na insistiranje-zahteve Kosova da se uklone srpske kriminalne, švercerske i paralelne strukture na severu Kosova zatvaranjem administrativnih prelaza granicom – Srbija je prihvatila albanske zahteve i o svom trošku angažovala žandarmeriju i gradjevinsku mehanizaciju, i zajedno sa Kosovom postavili carinske granične kontejnere (u smislu Zatvoreni Balkan). A danas kada se svim silama i ucenama Zapada i Kosova vrši pritisak na Srbiju da prihvati nezavisno Kosovo “kompromisom” o normalizaciji odnosa za “konačno” rešenje, izmišlja se iniijativa “Otvoreni Balkan”, navodno bez granica, za ekonomsko povezivanje, a primarni cilj je kao nema granice izmedju Srbije i Kosova – da se proglasi normalizacija odnosa, da se Kosovo uključi u UN (konačno rešenje).

    U redu, može inicijativa da se zove “Balkanska ekonomska zajednica BEZ” za bezgranično ekonomsko i kulturno povezivanje, kao što je ranije bila Evropska ekonomska zajednica EEZ (sada EU) koja je sastavljena isključivo od država (Savez država).
    Za Kosovo se otvoreno govori, iplanirano, da bude šesta država Otvorenog balkana, primljena je u Vučićev Mini Šengen Vašingtonskim sporazumom tačka 5., ali se to prečutkuje. I premijer Crne Gore Dritan Abazi u emisiji “Oko”-RTS rekao je da su predvidjene šest država u Otvoreni Balkan. Čudno je da voditelj nije pitao koja je to šesta planirana država pored SRB, SMKD, AL, CG i BiH? – Naravno Kosovo, samo se prećutkuje do učlanjenja KS U UN (a možda i pre). Šta je tu novo? Kopira se bivša Jugoslavija od šest Rebublika sa državnim granicama – samo što umesto Hrvatske i Slovenije – ubacuje se Albanija i Kosovo u Otvoreni Balkan. Niko nema ništa protiv “bezgraničnog” ekonomskog povezivanja. Ali ne da se to koristi politički za proglašavanje normalizacije odnosa da Kosovo dobije nezavisnost, teritorijalno otceplnenje od Srbije. Još je na snazi CEFTA SPORAZUM koji reguliše ekonomsko balkansko povezivanje, mogao je da se nadogradi novom idejom.

    Pitanje: kako može Otvoreni Balkan da reši granični problem na Jarinje i Brnjak u vezi registarskih tablica, ličnih karata, glasanje Srba i za Kosovo i za Srbiju? (da se potvrdi “granica” što ne odgovara Srbiji, ili da se u prvobitno stane vrati “administrativna linija”?). Da skratim, hvala na objavi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *