Једна од тема разговора Путина и Ердогана пријем Турске у БРИКС? Кремљ не искључује ту могућност

Једна од тема разговора председника Русије Владимира Путина и турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, који ће током дана бити одржан у Сочију, могло би да буде и пријем Анкаре у БРИКС, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је додао да нема конкретних планова у вези са овом темом.
На питање новинара да ли ће лидери разговарати о Конвенцији из Монтреа о режиму пловидбе у Црном мору и о пријему Турске у БРКС, Песков је одговорио да је Конвенција веома важан елемент споразумно-правне базе за све земље Црноморског региона, али да ту нема шта да се дискутује.
 
„Конвенција је на снази и веома је важна. Што се тиче БРИКС, не може се искључити та могућност, али посебних планова у вези с тим нема“, рекао је он.
Песков се осврнуо и на могућу нову операцију Турске на северу Сирије, истакавши да је забринутост Анкаре легитимна, али да се не сме дозволити дестабилизација и претње по целовитост Сирије.
Према речима портпарола Кремља, Путин је већ у Сочију где ће се средином дана састати са Ердоганом, а о исходу разговора говориће потпредседник владе и копредседник Међувладине комисије Александар Новак.
„Председник се спрема за сусрет са Ердоганом, они ће разговарати у четири ока а потом ће им се придружити и делегације“, навео је Песков.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.