„Доста ми је“: Шмит потпуно изгубио контролу на конференцији за новинаре (видео)

 
Такозвани високи представник у БиХ Криситијан Шмит данас је током посете Горажду разговарао и са новинарима о изменама Изборног закона и деблокади Федерације БиХ, и том приликом врло жустро говорио, љут због, како је рекао, нерада политичара, играња политичких игара и пребацивања одговорности с једних на друге.
На питање новинара о томе због чега се није фокусирао и на права Oсталих приликом састављања измена, Шмит је реаговао врло отворено и бурно.
 
“Глупост, потпуна глупост. Људи, нисам дошао да седим и стојим овде, ја бринем за ову државу. Ово је град у којем су људи губили животе и ми (ОХР) нисмо овде да играмо политичке игре. Политичари их играју и мени је више доста тога. Жао ми је што сам гласан, али преко главе ми је инсинуација које су нетачне”, рекао је Шмит, пренео је портал Кликс.
Он је нагласио да је у БиХ дошао с добром намером, а да су политичари ти који све виде као монету за поткусуривање и да саботирају деблокирање државе.
“Петнаест година политичари у овој земљи нису у стању да се договоре о Изборном закону, питајте њих зашто то није промењено. Постајем јако љут јер сви овде криве све друге и увек је неко други крив”, рекао је Шмит.
Он је поновио да је крајње време да политичари седну и почну да раде и да неће прихватити стална кривљења њега да доводи у питање територијални интегритет државе или Остале у БиХ.
 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *